View Single Post
Eski 03-01-2006, 20:47   #1
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Fotoğraf yarışmaları [Ocak 2006]

Bölümün hazırlanmış olmaması (ağaç türleri) yüzünden, eksikleri de farkedilmiyor. Ağaçları genel formlarına, yapraklarına, gövdesine vb. bakarak tanıyoruz. Elimizdeki "Genel form" fotoğrafları çoğunlukla yapraklı... Oysa yapraksız halleri, dallarının çıkış görüntüleri de çok önemli.

Ocak yarışmasını bu açığımızı kapatmak için kullanmaya karar verdik. Daha sonra da bu görüntüleri çekmeye devam edip galeride ilgili ağacın olduğu bölüme ekleyebilirsiniz.

Daha çok fotoğraf elde etmek için Ocak ayı yarışmasıyla sınırlı kalmak üzere, her yarışmacı en çok 5 fotoğrafla katılınabilecek

Konu: Çıplak ağaçlar






Kavak



Çınar

Ağaç formunun rahatça anlaşılması için arka tarafın, olabildiği kadar boş olması gerektiğini unutmayın.

Önemli Not: Ağacın 4 mevsimi yarışması her yıl tekrar yapılacaktır. Henüz başlamadıysanız, gidebileceğiniz uzaklıkta bir ya da bir kaç ağaç seçin. Başka görüntüler arasında kaybolmayan bir tane seçmeyi unutmayın. Kış için karlı olması tercih edilebilir ama zorunlu da değil.

Daha sonra kitap olarak basma niyetimiz var. Çektiğiniz fotoğrafların büyük boyutlu olmasına özen gösterin ve daha sonra bulabileceğiniz bir yere saklayın

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön