View Single Post
Eski 15-05-2014, 01:14   #4859
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
çünkü yan dal verimli olduğundan 4 yaşından itibaren meyve vermekle birlikte erkek çiçek de yapıyor.
Bir düzeltme yapayım sayın formullaonenin affına sığınarak,

Fernettede chandler gibi daha ilk yıl dişi çiçeğini gösteriyor, + erkek çiçeğini de göstermesi artısı,
Geçen sene ektiğim tüplü fidanda erkek çiçeğini gördüğümde kafamda açaba soru işareti oluşmuştu, bu yıl iyi gelişmemesine rağmen hem tüplü ektiklerimde hem önceki yıl aşı yaptıklarımda hem dişi çiçek hem erkek çiçek yaptılar tüplü olarak ektiklerim de fidana göre erkek çiçek çoktu.
Büyük ağaçlara aşı yaptıklarım iyi gelişim gösterdikleri için meyvalarını da bıraktım bir kısmını atar belki, bakalım göreceğiz.

Erkek çiçeklerin çoğu döküldükten sonra çekmiş olduğum resim

http://www.agaclar.net/forum/uzak-ba...tm#post1283752

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Fernor erkek çiçekleri, Chandler'ın dişi çiçeklerinin ilk açmaya başladığı dönemde yoğun oluyor. Ama Chandler'ın daha sonra açmaya devam ettiği çiçeklere yetişmiyor. İlk çiçek açımında tozluyor diyebiliriz. Zaten bu Fransız çeşitlerinin hepsi geç uyandıkları için aynı zamanda tozlayıcı görevi görüyorlar. Bunların içinde de en geç uyanan Ronde de montignac.

Bazı verilerde Fernor fernetteye göre daha erken çiçeğe (erkek+ dişi) yattığı gösteriliyor, bu böyleyse aklıma soru işaretleri takılıyor.

Bazı fidancılar chandlere fernor verdiklerini biliyorum

fernor fernetteden erkenceyse buna gerek yok diyebilirim, chandlerin erkek çiçekleri kendi ilk dişi çiçeklerini tozluyor zaten,

Düşüncem şudur ki, Chandlere dozlayıcı fernette + ronde. Ya da franguette +ronde.

Fernette + ronde Ya da franguette +ronde dememin sebebi şu, Chandlerin yandal dişi çiçekleri daha sonra oluşuyor ve bu dönemde fernettede de erkek çiçek kalmıyor akabinde ronde de erkek çiçek oluşması chandlerin yandal dişi çiçeklerini dozlamasın da büyük etken olacağını düşünüyorum.


Düzenleyen Lilium : 15-05-2014 saat 01:58
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön