View Single Post
Eski 13-04-2014, 23:15   #13
laylay
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 25-01-2014
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Yoğunluğumdan ötürü yeni gördüm sn laylay, kusura bakmayın.
Ancak benden önce zaten arkadaşlar size yardımcı olmuş ve gereken her şeyi söylemiş, ne güzel

Pamuklu bit çok korkmanız gereken bir zararlı değil, FAKAT ilaç kullanarak sorunu çözmeniz, bu zararlının tekrar gelmeyeceği anlamına gelmez. Uygun olmayan şartlar devam ettiği sürece bitkiye devamlı saldıracaktır. Nemin yanı sıra loş ortamı sever; ağacınıza içeride bakmanın olumsuz yönlerinden birisi de budur zaten.

tourkana'nın bahsettiği Supracid'yi ben de kullanıyorum ve gerçekten etkili ama pamuklu bit için genelde çoğu ilaç markası etkili oluyor, dolayısıyla bu zararlı için büyük paralar harcamanıza gerek yok.

Kolay gelsin.
Sn. Sakaki ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Kürdan yardımıyla tek tek ayıkladım. Ev yapımı ilaçlardan Arap sabunu tarifini uyguladım, birkaç gün sonra diğerlerini deneyeceğim.

Bu arada bana yakın yerde zirai ilaç satan birkaç yer toptan satış yapıyordu. Bir fidanlıkta bazı ilaçlar vardı, ama bu konuda hiç bilgileri yok ve burda arkadaşların bahsettiği ilaçlar ellerinde yoktu.

İnternete baktım bu sitede çok fazla çeşit var:
İnsektisitler

İnsektisit kategorisinden seçeceğim herhangi bir çeşit ilaç olur diyorsunuz?

Agaclar.com'da çok fazla adı geçen Neemazal hakkında ne düşünüyorsunuz?
Neemazal Organik Bcek lac 50cc | Organik Bcek lalar | Hidroponik, Advanced Nutrients, Hesi, Canna, BioBizz, Bitki yetitirme lambalar, bitki yetitirme kabinleri - 2008'den beri..

10 günde etkisini gösteren organik bir ilaçmış. Yoksa ben vakit kaybetmeden hemen bir kimyasal ilaç almalı mıyım ne dersiniz?

laylay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön