View Single Post
Eski 05-04-2014, 13:14   #569
-Esin-
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-02-2014
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 1,027
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kokett Mesajı Göster
Tüm kış capcanlı seyrettiğim sıklamenlerim havaların ısınmasıyla beraber kendini bıraktı. 3taneydiler. 2 tanesinde hiç yaprak bile kalmadı. Bir tanesinin sadece çiçekleri soldu yaprakları gayet iyi durumda.

Şimdi bu yaprakları bitenler yaz sonuna doğru yeniden yapraklanırlar mı. Yoksa yazı yeşil mi geçirmeleri gerekiyordu ölmüşler mi, kafamda biraz soru işareti oluştu. Bir de toprak değişimi yapmak istiyorum bunun için uygun zaman nedir. Tabi eğer ölmediler ve sadece dinlenme dönemine girdilerse..
Sevgili kokett,

Siklamenler havaların ısınmasıyla uyku dönemine girerler ve yazı toprak altında yumru halinde geçirirler, üstlerinde hiç yaprağı kalmaz. Aslında şu an havalar siklamenin dayanamayacağı kadar ısınmadı ama sizinki biraz güneş altında kaldıysa uyku dönemine erken girmiş olabilir. Bence emin olmak için yapraksız kalanların yumrularını bir kontrol edin herhangi bir yumuşama, çürüme var mı diye. Toprak değişimi uyku döneminde yapılır. Yumrularınız sağlamsa yaz sonu-eylül başı gibi sulamaya başlayın, yapraklanacaklardır.

-Esin- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön