View Single Post
Eski 27-02-2014, 15:57   #18
huseyin_elk
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-02-2014
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 6
Açık kök chandler dikimi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mecnun24 Mesajı Göster
İlginize çok teşekkürler.Affınıza sığınarak birkaç şey daha sormak isterim. Fidancı bazı fidanların tepelerini makasla kesmiş ancak kesilmemiş olanlarda var onlarıda kesmelimiyim. Fidanların boyları yaklaşık 50-65 cm civarında. Fidancı boylarının biraz kısa olduğunu ancak gelişimini etkilemeyeceğini söyledi doğrumu sizce. Çukurları burguyla ve kepçe ile değil (köyümde yok) tek sabanla sürdürüp kendim kazacağım olurmu. Hayvan gübresi ile ilgili söylediğiniz beni çok şaşırttı, Kime sorsam ilk hayvan gübresi ile başladı söze. Öyleki ilçedeki ziraat mühendisi de hayvan gübresi ve fenni bahar gübresi dedi. Ancak kök çürümesi tehlikesi varsa koymaktan çekindim şimdi.
Merhaba,

İzmir bucadaki zeytinlik arazimin boş sıralarına chandler cins 8 adet fidan sipariş verdim, ve sizlere sorularım olacaktı..
1-) Fidanlar kargoyla geldi ve yaklaşık kökleri ıslak bezle 1 hafta sarılı bu c.tesi dikimini gerçekleştiricem. Açık köklü ve ıslak bezde durmasında bir sakınca olur mu?
2-) Fidanların uzunluğu yaklaşık 1 metre civarında ve budaksız... en uç ve üzerinde yaprak gözleri var (Budak yok) Dikim sırasında bu gözleri kesmemiz mi gerekiyor...

Konuyla ilgili bilgim sıfır, merakımdan ceviz aldım. Bilgi verirseniz çok memnun olurum.

huseyin_elk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön