View Single Post
Eski 26-01-2014, 23:08   #3
emraherg
Ağaçsever
 
emraherg's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: Ankara/Çayyolu
Mesajlar: 41
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
...Bu durumda önünüzde iki seçenek var.
1- Ağacınızı bonsai yapmak için resimdede gösterdiğim gibi budayacaksınız ve neredeyse boyunu yarısı gidecek. Alttan gelecek olan yeni sürgünleri değerlendirip şekillendireceksiniz.
2-Ağacınızı derin ve geniş bir saksıya alıp daha bir kaç yıl daha tam gaz geliştirip bedeninin kalınlaşmasını sağlayacaksınız.
Sevgili BadRobot,
Kıymetli önerileriniz ve özenli budama izahınız için teşekkür ederim. Kesmem gereken yerleri gördüğümde gözlerimi kocaman açıp "allaaah" diye bir tepki verdim, yalan yok Ama en-boy meselesinde sonuna kadar haklısınız.

Dediğim gibi, bu dostumuzla birlikte yaşamaya başladığımızdan beri çok çok az budama yaptım, o da aradaki biçimsiz dalları almak adına. Ne bonsai şeklinden haberdardım ne de budama inceliklerinden. Çok düşkün olmama rağmen bitkilere, ne hikmetse bonsai konusunu ömrümde ilk defa bu kadar detaylı ve bilinçli bir şekilde ele alıyorum. Ve evet, şimdiye dek yapmış/yapmamış olduklarımın sonuçlarına katlanıyorum. (Sonraki açacağım başlıklarda paylaşacağım bir ficus daha var, ginseng üzerine aşılanmış. Asıl o arkadaşı gördüğünüzde "Emrah ne yapmışsın sen?" diyeceksiniz )

Ama dedim ya, sizin gibi üstadlar sayesinde deneyim kazanıyor, okuyor, öğreniyor ve doğru hareketler yapmaya çalışıyorum bundan sonraki süreçte. desteğiniz için teşekkür ediyorum.

Saygı ve sevgilerimle.

emraherg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön