Malzemeler:
1 Kilogram acı biber,
Kilo başına 2 silme yemek kaşığı şeker,
Kilo başına 1 yemek kaşığı tuz,
5-6 diş sarımsak,
5-6 tane kara biber,
1 yemek kaşığı sıvı yağı,
Aldığı kadar sirke.
Yapılışı:
Önce biberlerin saplarını 1 cm. kalacak şekilde kesilir.
Temizlenen biberler yıkanır ve hiç su olmayacak şekilde
kalın gazete gazetenin üzerine de havlu kağıdı koyularak
biberler serilir.
Kurulanmış biberleri, kapaklı bir teflon tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağı
koyularak biberler çok hafif öldürülür. ( ben tavayı mecburen kapatıyorum
çünkü kokusu çok rahatsız ediyor) daha sonra bir kapta soğumaları için
biraz bekletilir.
Biberler soğuduktan sonra kavanozumuzun dibine tane karabiberleri
koyuyoruz, 2-3 diş sarımsak ta ilave edildikten sonra biberleri kavanozun
yarısına kadar dolduruyoruz 2-3 diş sarımsak daha ilave ettikten sonra
biberlerin tamamını kavanoza doldurup üzerine tuzu ve şekeri ilave
edip (hiç su koymadan) sirke ile dolduruyoruz, kavanozun kapağını
kapatıp turşu olana kadar bir kenarda bekletilir.
Ben 1 ay kadar bekletiyorum.
Afiyet Olsun