View Single Post
Eski 03-12-2013, 16:38   #1
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Hafif pişirilerek yapılan acı biber turşusu

Malzemeler:

1 Kilogram acı biber,
Kilo başına 2 silme yemek kaşığı şeker,
Kilo başına 1 yemek kaşığı tuz,
5-6 diş sarımsak,
5-6 tane kara biber,
1 yemek kaşığı sıvı yağı,
Aldığı kadar sirke.

Name:  DSCF7683.jpg
Views: 2730
Size:  46.5 KB


Yapılışı:

Önce biberlerin saplarını 1 cm. kalacak şekilde kesilir.
Name:  DSCF4159.jpg
Views: 2974
Size:  43.3 KB


Temizlenen biberler yıkanır ve hiç su olmayacak şekilde
kalın gazete gazetenin üzerine de havlu kağıdı koyularak
biberler serilir.
Name:  DSCF4164.jpg
Views: 3009
Size:  57.8 KB


Kurulanmış biberleri, kapaklı bir teflon tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağı
koyularak biberler çok hafif öldürülür. ( ben tavayı mecburen kapatıyorum
çünkü kokusu çok rahatsız ediyor) daha sonra bir kapta soğumaları için
biraz bekletilir.
Name:  DSCF4184.jpg
Views: 2976
Size:  50.2 KB

Biberler soğuduktan sonra kavanozumuzun dibine tane karabiberleri
koyuyoruz, 2-3 diş sarımsak ta ilave edildikten sonra biberleri kavanozun
yarısına kadar dolduruyoruz 2-3 diş sarımsak daha ilave ettikten sonra
biberlerin tamamını kavanoza doldurup üzerine tuzu ve şekeri ilave
edip (hiç su koymadan) sirke ile dolduruyoruz, kavanozun kapağını
kapatıp turşu olana kadar bir kenarda bekletilir.
Ben 1 ay kadar bekletiyorum.
Name:  DSCF4190.jpg
Views: 3080
Size:  58.3 KB

Afiyet Olsun


Düzenleyen akçabardak : 13-08-2015 saat 14:20
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön