View Single Post
Eski 01-12-2013, 16:38   #19
dadaşım
/
 
Giriş Tarihi: 26-12-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nslyhan Mesajı Göster
Çimlenmesini umut etmeyerek toprağa gömdüğüm 10 cevizinin 10u birden filizlendi fakat ben cevize nasıl bakılacağı hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Filizlendirmek için doğru mevsim mi, ev koşullarında olduğu için mi filizlendi bilmiyorum. Sonuç olarak elimde 10 tane tazecik ceviz fidesi var. Yetiştirmek istiyorum biraz büyüsün baharda doğaya salıcam Şimdi sorularım şunlar:

1- Ceviz tohumu -fide değil- normal şartlar altında hangi aylarda dikilir?
2- Cevizlerimden birinin yaprağında normal olmayan bir siyahlık oldu. yaprağı kopardım tekrar etmedi. Hatta işe yararsa diye yumurta kabuğu ufaladım toprağına çok mineralli diye düşünerek :S cevizler saksıda şuan, gübre dökmeli miyim? Dökmeli isem ne gübresi dökülür?
3- Gübre sorduğum yerdeki adam cevizi sulama dinlensin kışın dedi. Benim cevizler evde baharı yaşıyor şuan. Boş odam var evimde orada camı aralık bırakıyorum, akşam kapatıyorum. Oda bol güneş alıyor, cevizler halinden memnun gibi... Daha 1 aylık yavrucaklarıma kışı yaşatmalı mıyım? Yozgat-Yerköy'deyim karasal iklim, rakım 700... 1 aylık fide için çok sert olmaz mı?
merhaba cevizlerinize iyi bakın baharın havalar ışıyınca dışarı çıkarın onları yavaş yavaş ortama alıştırın şimdiden hayırlı olsun

dadaşım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön