View Single Post
Eski 10-10-2013, 00:28   #8
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Hiç olmazsa kendin için, kendini korumak için yerel tohumdan üretim yapın.[/U][/I] Bunu yaparsak yerel tohumların kaybolmasını önlemiş oluyoruz.
Sayın pria,

Bırakın yerli tohumu (tabi ki yerli tohum terciğim? hiprit tohumları bile doğal yetiştirip tüketsek o bile yeter.

Sayın zelish'e şöyle cevap versem yeterli olur mu bilmiyorum.

Bir doktorun söylemi

Gönenden gelen hastaların %90 nı kanser,

Alıntı:
Cok yakın bir zamanda Gonen li bir çeltik üreticisi ile sohbetimiz olmuştu. Kimyasal gübre kullandığını kabul ediyor ve ekliyor "ticari amaçlı ektiğimiz ürünlerde kimyasal gübre kullanıyoruz, fakat kendi yiyeceğimizi ayrı ekiyoruz.
Sadece kimyasal gübre kullansalar amenna, kullandıkları ilaçlar çok daha etkili ve tehlikeli ilaçlar.
Kendi yiyeceklerine gelirsek, ayrı ektiklerine ben hiç şahit olmadım, öyle olsaydı her akşam kahvenin önüne seyyar manav gelmezdi.

Bir söyleşimi aktarayım,

Köy yerinde yaşıyorsunuz herkesin evinde az çok bahçesi var niye biberinizi, domatesinizi, rokanızı, marulunuzu, yeşil soğanınızı, (vs) bahçenizde yetiştirmiyorsunuz?

cevap

Aaa pazarda biber 50 kuruş ne uğraşacağım onunla pazardan alırım.


Bölgemizin %90 nı çeltik ekimi, diğer %10 domates, azda olsa fasulye, kavun karpuz sılajlık mısır, gibi bitkiler, 4 yılda bir şeker pancarı ekimi olmasına rahmen gönen ovası tamamıyla çeltik ekimi yapılmakta, Daha kıraç bölgelere nohut ekimi yapılmakta, bu arada bunu da söylemeliyim belki yidiklerimizin içinde en doğal nohuttur, (Bu söylemim geneldir) zirai gübre verilse bile nohuta verilen insektisit gibi ilaçlar çok azdır o nedenle en güvenilir olarak nohut derim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön