Şu ana kadar okuduğum literatürlerden öğrendiğim o ki lime sülfür birçok amaç için kullanılan bir madde; toprak pH'ını dengelemekten, çürümeye karşı korumaya, bonsaide jin/shari uygulamasından bitkilerde zararlılarla/böceklerle mücadeleye kadar, hatta makaleden de okuyacağınız gibi yeri gelmiş gıda endüstrisinde bile kullanılmış. Ve elbette hepsi için suyla karışım oranları farklı farklı.
Ancak bonsaide koruma amaçlı yapılan uygulama için verilen önerilerde benim şu ana kadar okuduğum en düşün oran 1/20. Daha yüksek bir oran neye sebep olur veya olmaz bilemiyorum ama kısa vadede görülen/görülmeyen etkilerinin yanı sıra uzun vadede bir etkisinin olup olmayacağını da araştırmak ve sonra önermek veya önermemek gerekir diye düşünüyorum.
Sanırım bu konuda Mine Pakkaner'e bir danışmakta fayda var