View Single Post
Eski 06-09-2013, 17:28   #172
iyibirinsan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 134
havalandırma şarttır

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mavisakal Mesajı Göster
Arkadaşlar elimde internetten siparişini verdiğim yediveren ve tayvan biberleri ve çalı tipi cherry domates tohumları bulunmakta. Bunları çimlendirmek için akvaryumumu sera şekline getirip daha iyi sonuç alabilirmiyim. Eğer yapmamın yararı olursa nasıl bir yol izlemeliyim havalandırması olmalı mı ne kadar havalandırma bırakmalıyım bide balıklarıma kullandığım floresanım var kullanmalımıyım? yardımcı olursanız çok sevinirim şimdikten teşekkür ederim.
Havalandırma şarttır.
Benim bildiğim kadar büyük seralardan örnekleme yaparak cevaplandırmak gerekirse büyük seraların üst kapalı kısmın yaklaşık yüze yirmisi kadar alanın açık kalması gerekiyor.Buna göre sizde kıyaslama yapmanızda fayda vardır.
Gün ışığı özelliği veren florasanlar bu tür iş için daha uygundur.
Ayrıca yetiştireceğiniz ürüne 35 cm yakınlıkda led ışıkları ile yaklaşık 5-6 renkli led ışığı ayarlayabilirsiniz veye hazır led lambaları denemenizde fayda vardır.çünkü daha az enerji harcarsınız günde 16 saat ışık yeterlidir.Başarılar dilerim.Isıtma içinde ortalama 18 derece iç ısısı yeterlidir.Birde serum hortumları ile toprağın ihtiyacına göre sulama sistemi kurabilirsiniz.

iyibirinsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön