View Single Post
Eski 26-08-2013, 21:18   #302
ekşi erik
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-04-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Merhaba sn ekşi erik,

Aslında sorunun nedenini soru mesajınızda kendiniz az da olsa vermişsiniz.

Bitkinin 2,5 yıl boyunca hiç bir besin alamaması, tropik bir bitki olmasına rağmen nem ve güneş ışığını yetersiz alması, buna bağlı olarak muhtemelen köklerin sulandıktan sonra uzun süre nemli kalması... tüm bunlar elbette büyük bir sorun!

Bitkinize şu an asla gübre/besin vermeyin, sağlığı bozulmuş bir bitkiye besin/gübre takviyesi durumu kötüleştirmekten başka bir işe yaramaz. Bitkinizi en kısa sürede dış ortama alın ama sağlığına kavuşana kadar da direk güneş ışığı altına yerleştirmeyin.

Mümkünse serin ve güneş ışığını doğrudan almayan bir saatte genişçe bir saksıya aktarın ve saksıyı doldurmaya yetecek kadar toprak ilave edin.

Bitki sağlığına kavuşursa/kavuşunca gerekli ortamına alır, besin takviyesine başlarsınız.
İlginiz için çok teşekkür ederim. Türünü doğru tespit edebilmiş miyim acaba?
Götürdüğüm bir çiçekçi % 60 oranında kuruduğunu bu şekilde kurtulsa bile güzel bir bitki olmayacağını, naylon bir torbaya su koyup içinde sıcakta bekletirsem kuru kısımlardan filiz vereceğini ( patlatma yapar olarak ifade etti ama sanırım filiz vermeye kastediyor ) söyledi. Bu öneriye pek sıcak yaklaşmadım. Bu öneri ile ilgili görüşünüzü de paylaşırsanız çok sevinirim. Bir de kök çürüğü var mı ve budama yapmalı mı. Bu konularda da kararsız kaldım.

ekşi erik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön