View Single Post
Eski 04-08-2013, 18:27   #1
fatih88
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 118
yumurtalı sekerci boyası

burada,pek yenmiyor,ama amerika kanada, gibi,yerlerde oldukça yemegi,konservesi yapılıyor,
burada yenmemesinin sebebi,zehirli olması,normalde,zehirli,gerek yemek,kitabında,
iki kez haşlanıp,suyu degiştirilip,yenebiliyor,bir sürü yazı,okudum,en az iki kez haşlanıp suyu degiştirilecek,en fazla emin olmak adına 3 kez haşlama suyuda degiştirebilir,birde baharda,nisan ayında ,ilk çıkan filizler,yumuşak oluyor,birde meyve ve yapraklar, acılmamış oluyor,yani bitkinin dalında kırmızı bir kızarıklık olmayacak,yani bitkinin dalı yeni açmış,kesinlikle yeşil olucak,kırmızıya döndümü yenmez zehirli oluyor,bunun içinde bilen bir botanikçiden yardım almak gerekebilir,ama aıds ve kanser hastalıklarında kullanılan güçlü bir antiviral içerern bu bitki,amerikada oldukça favori,oldukça açıklayıcı,bir,pişirme toplama teknği var,10 dklık egitici olması bakımından,izlenmelidir....
Name:  Fotoğraf0126.jpg
Views: 1815
Size:  72.0 KB
Name:  Fotoğraf0137.jpg
Views: 1782
Size:  73.0 KB
Name:  Fotoğraf0138.jpg
Views: 5607
Size:  71.0 KB
Name:  Fotoğraf0152.jpg
Views: 1537
Size:  73.7 KB

fatih88 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön