agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen fatih88
  • 1 Gönderen yağmur

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-08-2013, 18:27   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 117
yumurtalı sekerci boyası

burada,pek yenmiyor,ama amerika kanada, gibi,yerlerde oldukça yemegi,konservesi yapılıyor,
burada yenmemesinin sebebi,zehirli olması,normalde,zehirli,gerek yemek,kitabında,
iki kez haşlanıp,suyu degiştirilip,yenebiliyor,bir sürü yazı,okudum,en az iki kez haşlanıp suyu degiştirilecek,en fazla emin olmak adına 3 kez haşlama suyuda degiştirebilir,birde baharda,nisan ayında ,ilk çıkan filizler,yumuşak oluyor,birde meyve ve yapraklar, acılmamış oluyor,yani bitkinin dalında kırmızı bir kızarıklık olmayacak,yani bitkinin dalı yeni açmış,kesinlikle yeşil olucak,kırmızıya döndümü yenmez zehirli oluyor,bunun içinde bilen bir botanikçiden yardım almak gerekebilir,ama aıds ve kanser hastalıklarında kullanılan güçlü bir antiviral içerern bu bitki,amerikada oldukça favori,oldukça açıklayıcı,bir,pişirme toplama teknği var,10 dklık egitici olması bakımından,izlenmelidir....
Name:  Fotoğraf0126.jpg
Views: 1320
Size:  72.0 KB
Name:  Fotoğraf0137.jpg
Views: 1232
Size:  73.0 KB
Name:  Fotoğraf0138.jpg
Views: 5044
Size:  71.0 KB
Name:  Fotoğraf0152.jpg
Views: 1040
Size:  73.7 KB

 
fatih88 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2013, 18:31   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 117
Name:  images.jpg
Views: 1584
Size:  13.1 KB
poke yemegi...
buda toplanış,kesiliş,haslanış,yemek pişirme sekli,videosu.....
Poke Salad Time Again - YouTube
Poke Salad & Scrambled Eggs.wmv - YouTube
iyi seyirler.....

yağmur beğendi.
fatih88 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2013, 21:12   #3
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 747
Zehirli demeden yiyor demek ki insanlar vallahi pes.Gerçi bizim orda da "nivik" deriz bir ot vardır çiğner de yerseniz diliniz komple uyuşur.Ama her sene baharda pişirip 1 kez olsun yenir.

fatih88 beğendi.
yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2013, 17:43   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 117
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yagmurr Mesajı Göster
Zehirli demeden yiyor demek ki insanlar vallahi pes.Gerçi bizim orda da "nivik" deriz bir ot vardır çiğner de yerseniz diliniz komple uyuşur.Ama her sene baharda pişirip 1 kez olsun yenir.
ben şöyle söyliyim,bazı bitkiler vardır,çok zehirlidir,hiç bir türlü yenmez,o bitkiyi yiyen hayvanı bile yesek zehirler,baldıran,zambak,zakkum gibi,o nivik denen sey yılan yastıgı onu yedim,onun iki türü var,biri büyük yapraklı mor kılıç gibi bişey çıkıyor,o yenmiyor,ama ufak yaprakları olan nivik denen ufak sarmasık türü,1 saatlik uzun bir haslamadan sonra,iyice süzüp,yıkanarak yenebiliyor,eger yeteri kadar,pişiremezseniz arkadaşınızın dediği gibi,agız,bogaz faranjit varmış gibi uyuşu
yor,önemli olan bitkinin yenip,yenmediği,toplama zamanı,yenen yaprak,dal kısmı meyvesi zehirli olabiliyor,mesela it üzümü stifno gibi,bir pişirme süresi, ve haslama suyu kaç kez değiştiriliyor,önemli olan o,zaten her bitkinin,farklı yörede yenebilmesinin sebebide bu,yöre insanı,aileden gelen gözlemle hangi bitkiyi nasıl pişirip,zehrini çıkarıcagını iyi biliyor,misal biz yapsak zehirlenebiliriz...

fatih88 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019