04-08-2013, 18:27 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 118
|
yumurtalı sekerci boyası
burada,pek yenmiyor,ama amerika kanada, gibi,yerlerde oldukça yemegi,konservesi yapılıyor, burada yenmemesinin sebebi,zehirli olması,normalde,zehirli,gerek yemek,kitabında, iki kez haşlanıp,suyu degiştirilip,yenebiliyor,bir sürü yazı,okudum,en az iki kez haşlanıp suyu degiştirilecek,en fazla emin olmak adına 3 kez haşlama suyuda degiştirebilir,birde baharda,nisan ayında ,ilk çıkan filizler,yumuşak oluyor,birde meyve ve yapraklar, acılmamış oluyor,yani bitkinin dalında kırmızı bir kızarıklık olmayacak,yani bitkinin dalı yeni açmış,kesinlikle yeşil olucak,kırmızıya döndümü yenmez zehirli oluyor,bunun içinde bilen bir botanikçiden yardım almak gerekebilir,ama aıds ve kanser hastalıklarında kullanılan güçlü bir antiviral içerern bu bitki,amerikada oldukça favori,oldukça açıklayıcı,bir,pişirme toplama teknği var,10 dklık egitici olması bakımından,izlenmelidir.... |
04-08-2013, 18:31 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 118
|
poke yemegi... buda toplanış,kesiliş,haslanış,yemek pişirme sekli,videosu..... Poke Salad Time Again - YouTube Poke Salad & Scrambled Eggs.wmv - YouTube iyi seyirler..... |
04-08-2013, 21:12 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
|
Zehirli demeden yiyor demek ki insanlar vallahi pes.Gerçi bizim orda da "nivik" deriz bir ot vardır çiğner de yerseniz diliniz komple uyuşur.Ama her sene baharda pişirip 1 kez olsun yenir. |
05-08-2013, 17:43 | #4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 118
|
Alıntı:
yor,önemli olan bitkinin yenip,yenmediği,toplama zamanı,yenen yaprak,dal kısmı meyvesi zehirli olabiliyor,mesela it üzümü stifno gibi,bir pişirme süresi, ve haslama suyu kaç kez değiştiriliyor,önemli olan o,zaten her bitkinin,farklı yörede yenebilmesinin sebebide bu,yöre insanı,aileden gelen gözlemle hangi bitkiyi nasıl pişirip,zehrini çıkarıcagını iyi biliyor,misal biz yapsak zehirlenebiliriz... |
|
|
|