Sivas Çöreği (Glik)
Bir Sivas'lı olarak sizlerle bu tarifi paylaşmak istedim, annem hep yapardı bunu.
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
aldığı kadar un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta
tuz
mayayı ılık suyla karıştırın. ayrı bir yerde süt, tuz, yoğurt ve yağı karıştırıp mayayıda ekleyin.
unu yavaş yavaş ekleyerek hamur yoğurun.
üzerine nemli bez örterek sıcak bir yere mayalanmaya bırakın.
fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru elinizle bastırarak tepsiye yayın.
çatalla şekillendirip üzerine yumurta sürün ve çörek otu serpin.
önceden ısıtılmış 200 derecede fırında nar gibi kızartın.
afiyet olsun.
Düzenleyen hira : 14-12-2013 saat 15:38
|