agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni29Beğeniler
  • 9 Gönderen hira
  • 3 Gönderen jojoba
  • 4 Gönderen hira
  • 2 Gönderen yüzüak
  • 2 Gönderen hira
  • 1 Gönderen hira
  • 1 Gönderen jojoba
  • 1 Gönderen hira
  • 2 Gönderen Lalem
  • 1 Gönderen gürcan_keskin
  • 1 Gönderen Ozlem A
  • 1 Gönderen hira
  • 1 Gönderen jojoba

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-08-2013, 04:26   #1
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
Sivas Çöreği (Glik)

Bir Sivas'lı olarak sizlerle bu tarifi paylaşmak istedim, annem hep yapardı bunu.

1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
aldığı kadar un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta
tuz


mayayı ılık suyla karıştırın. ayrı bir yerde süt, tuz, yoğurt ve yağı karıştırıp mayayıda ekleyin.
unu yavaş yavaş ekleyerek hamur yoğurun.
üzerine nemli bez örterek sıcak bir yere mayalanmaya bırakın.

fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru elinizle bastırarak tepsiye yayın.
çatalla şekillendirip üzerine yumurta sürün ve çörek otu serpin.

önceden ısıtılmış 200 derecede fırında nar gibi kızartın.
afiyet olsun.

 
Eklenen Resimler
 

Düzenleyen hira : 14-12-2013 saat 15:38
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2013, 13:26   #2
Ağaç Dostu
 
jojoba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
sn hira, bende Sivas'lıyım. istanbulda doğdum ve büyüdüm ama ailem geleneklerine çok bağlıdır. kültürümüzü yaşatmak adına elimizden geleni yaparız. hep köy yemekleri pişer bizim evdede. hasuda'dan tutun dolangel böreğine hatta hingel'e kadar sizi de tebrik ederim.

jojoba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2013, 20:07   #3
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
sn. jojoba, sizi bilmem ama ben Sivas mutfağının karbonhidrat ağırlıklı yemeklerinden birazda olsa şikayetçiyim farkındaysanız bir çok yemeğimiz unlu börekli çörekli, ama lezzet konusu tartışılmaz tabi yok yok, güzel yemeklerimiz

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2013, 20:27   #4
Yeni Üye
 
yüzüak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
günümüz büyükşehirlerinin fastfood beslenme tarzında özlediğimiz yerel lezzetleri daha bi arar olduk hele ki bu sivas mutfağı olunca daha bi özlenir oldu

YeniGine ve hira beğendi.
yüzüak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2013, 21:42   #5
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
kesinlikle katılıyorum size ama bizde babaannem sağolsun halen bize köy yemekleri yapar

YeniGine ve jojoba beğendi.

Düzenleyen hira : 03-07-2014 saat 17:28
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2013, 15:39   #6
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
Tarifi aylar öncesinden vermişim ama fotoğrafını eklemek bugüne kısmet oldu

jojoba beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2013, 08:19   #7
Ağaç Dostu
 
jojoba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
süper göküküyor, ellerine sağlık hira

hira beğendi.
jojoba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2013, 09:23   #8
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
Annem yaptı, ben değil

jojoba beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2013, 15:59   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-10-2011
Şehir: Tokat
Mesajlar: 118
Tarif için teşekkürler , Sevgili Hira. Mutlaka denemek istiyorum.

hira ve jojoba beğendi.
Lalem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2013, 23:38   #10
Ağaç Dostu
 
gürcan_keskin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 726
Galeri: 7
valla gece gece canım çekti şimdi ellerinize sağlık.

jojoba beğendi.
gürcan_keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2013, 16:57   #11
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,747
Babaannem bu çöreği geniş kenarlı bir simit şeklinde yapardı. Kuzineden çıkar çıkmaz kapışılırdı.

Nesli tükenmekte olan böyle bir tarifi kayda geçirdiğiniz için çok teşekkürler sayın hira.

hira beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2013, 17:23   #12
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
Rica ederim Sn. Özlem

Paylaşmak istedim. Biz çocukken çok severdik, kuzenlerim glik diyemez, "kilit" derlerdi Son derece sade bir tat, katıksız pek tercih edilmez

jojoba beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2014, 20:19   #13
Ağaç Dostu
 
jojoba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
Sahur için glik mayaladım, tek fark ben arasına peynir koyacağım daha lezzetli olacağına inanıyorum. fırından çıkacağına yakın üzerine kaşar rendesi serpiştireceğim.

hira beğendi.
jojoba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
gilik, sivas çöreği (glik)

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019