View Single Post
Eski 19-01-2012, 15:30   #2
Çamtepe
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Merhaba,

Eğer çok kullanmayacaksanız, evladiyelik olsun demiyorsanız, hatta gerekirse söker başka yere taşırım diyorsanız prefabrik seçin. Fiyatı çok daha uygun olacaktır.

Prefabrik teklifi alırken firmaların size kaba inşaat şeklinde vereceğini unutmayın. İnşaatın başlaması için gereken subasman masrafınız zaten olacaktır. Ben daha önce 64 m2 bir subasmanı 1600 TL'ye yaptırdım.
Prefabrik montajı bittikten sonra size zemin döşemeleri, ıslak zeminler, mutfak vb. kalemlerin seçimi montajı kalacaktır. Anahtar teslimi yapan bir iki firma mevcut.

Biz daha önce firmanın 18 bin liraya fiyat verdiği 72 m2'lik bir prefabrik evi anahtar teslimi olarak 33 bin liraya her şeyi hazır olarak pazarlık yapmıştık. Bu size kabaca iç mekan döşemesinin kaça malolacağı konusunda fikir verebilir.

Çelik ev prefabrikten daha iyi, en azından ucuz durmuyor. Tabi fiyat biraz daha artıyor. Ancak halen betonarmeden daha ucuza geliyor sanırım.

Kabaca masraf yapısı:
Betonarme > Çelik Ev > Prefabrik
sırası ile ilerler.

Ya da karar verene kadar bir konteyner alırsınız, dayalı döşeli size 6-7 bin liraya malolur. Su basmanı, nakliyesi, su deposu vs. 10-12 bin liraya kapatırsınız. Biz öyle yaptık, çok memnunuz. Belki ileride bir de ev yaptırırız ve bu konteyner'ı bekçi kulübesi yaparız.

Belediye sınırları içindeki her yapıya ruhsat almanız lazım bu arada. Prefabrik ve konteyner'ların bir avantajı eğer listedeki bir ürünü alırsanız, ayrıca bir proje çizdirmenize gerek kalmıyor sanırım. Masraflar hakkında bir bilgim yok.

Belediye sınırları dışında muhtarın izni yetiyor olması lazım.

Prefabrikler konusunda detaylı bilgi almak ve doğru kararı vermek isterseniz, gücünüz varsa İstanbul'a bir gelin. Pendik-Tuzla E5 hattında o kadar çok firma var ki. Hem de gözünüzle örnek evleri görürsünüz, kaliteleri hakkında bir fikriniz olur. Sonra da sizin orada bir bayisi varsa o firmadan alırsınız.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön