View Single Post
Eski 12-06-2007, 12:06   #4
Ateş Öztan
Ağaç Dostu
 
Ateş Öztan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 500
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Benim kullandığım bir tarif:

Bir adet kırmızı lahana temizlenir.
Boylamasına ikiye bölünür.
2-3 mm kalınlığında keskin bir bıçak ile kıyılır. Bıçak kör ise o kadar ince kıyamazsınız.
Genişçe bir kaba konulur.
üstünü örtecek kadar sirke ve 2-3 diş sarımsak eklenir.
15 gün bekledikten sonra tüketime hazırdır.

Izgaranın yanında garnitür olarak veya mevsim salataya bir miktar katılarak kullanılır.
erhan62 seninkini Almanlar seviyor.
Ben de Todor'unkini tercih ediyorum.

Eşim yapıyor, tarif aynı ancak, kıydıktan sonra bol tuz ile ovuyor. Kaynar su ile yıkadıktan sonra limon, sirke, sarmısak ekliyor. En son zeytinyağı katıyor.
Bu şekilde yapılırsa hem daha gevrek oluyor hem de nefis bir renk ve su yapıyor. Soğuduktan sonra hemen yenilebiliyor. dolaptada uzun süre bozulmadan kalıyor.

Bilhassa çoban salataya katılması çok ayrı bir lezzet veriyor.

Ateş Öztan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön