Kırmızı Lahana Turşusu
Baslikta yazdigimiz gibi bizim bilmedigimiz bir lezzete sahip olan bu tursunun asil kullanimi, et sosis kizartmalarinda tabakta bir renk ve tad cesnisi vermesi acisindan genis yer buluyor. Malum sebze (orta boy icin verilen bir tariftir) dis kuru pis yapraklari temizlenerek rendelenir. Kök baglanti kismi sert olacagindan biraz dikkatle bu arada elinizi de rendelemeden, rendelenmis lahanalara 2 adet soyulmus ve gene rendelenmis elma ile harmanlanir, bu karisima hic su konulmaz, bunun yerine 1 bardak beyaz sarap, ve 15 kadar karanfil ve 1 cay kasigi toz tarcin 3veya tatli severliginize göre 5 yemek kasigi seker ile lahana yumusayincaya kadar pisirilir.. Asil yemek yanina güzel renk ve tadi ile destek veren tursuya (sauerkraut) deniliyor.
erhan
|