View Single Post
Eski 28-05-2013, 08:55   #8
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Ben limon tuzunu şöyle kullanıyorum:

20 gr limon tuzunu 1 lt şişe suyunda (EC=0.0'a yakın, pH=7.0'ye yakın olmalı) eritiyorum. Bu çözeltinin 1ml. si benim artezyen suyu (EC=0.5, pH=8.0-8.5) ile hazırladığım domates besininin 1 litresini 6.0-6.5 arasına getiriyor. Salatalık için biraz daha çok gerekiyor, çünkü salatalık pH=5.5 istiyor. Daha az limon tuzu daha çok suda eritilerek daha hassas kontrol sağlanabilir.

13 litrelik besin tankım var. pH hergün en az 1 - 1.5 kadar yükseliyor. Ben de 10-12 ml kadar ekliyorum.

pH değişmesi ile ilgili olarak biryerlerde havadaki CO2'nin pH'ı yükselttiğini okumuştum. Doğru mudur bilmiyorum ama kapaklı şişedeki besinin pH'ı pek değişmiyor, açık besin tankındaki çok net bir şekilde ve çok hızlı olarak yükseliyor.

pH sabitleyici tampon madde denen kimyasallar var. Maliyeti nedir, bize uyar mı, nasıl kullanılır bilmiyorum ama sanırım yaygın kullanılıyor.

sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön