View Single Post
Eski 26-05-2013, 11:44   #2
sigortacihasim
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Tepsiyi yağladıktan sonra,içine iki kat yufka dizdim.Aslında hakiki Kilis Tepsi Kebabında yufka yoktur.Ama ben hem doyurucu olsun,hemde kıymadan eriyerek süsüzülecek lezzetli yağını süzsün diye kıyma koyarak denedim.Çokda nefis oldu.


Bunun üzerine ince halka halka doğradığım soğanları boşluk kalmayacak şekilde döşedim.

Sonun da da ellerimi suda hafif ıslatarak,rondodaki kıymayı azar azar alıp tepsinin üstüne kapladım.Piştiğinde kolay alınması için ,kıymayı bıcakla 8 parçaya çizidim.Üzerine de çarliston biberleri uzunlamasına keserek,süs yaptım.Burada dikkat edilecek şey,çarlistonların iç kısımları yukarı bakmalı yoksa pişerken yanıp kavrulur.



Domatesler ve soğanlarla da dekore ettiğim tepsinin işi bitti fırına sürülmeye sıra geldi


250 derece fırında 20 dakika,sonra 180 derece fırında 15 dakika ..taki domates ve soğanlar hafif kavrulmaya başlayıncaya kadar pişti


Artık sıra sofrada servise geldi.Buyrun beraber yiyelim.Herkese afiyet olsun

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön