26-05-2013, 12:22 | #1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Kilis tepsi kebabı
İstanbul dan gelen kızım için akşam Kilis Tepsi Kebabı yaptım. Yapılışını da sizlerle paylaşmak istedim. Buyrun efendim... 4 kişi için malzeme olarak: 300 G kuzu kıyması 3 orta boy soğan bir kaşık domates salçası 1/2 kaşık biber salçası (acı da olabilir) 4 adete çarliston biber, 2 adet irice kapya biber (ben irisini bulamadım ,dolapta küçüklerinden vardı) 4 adet sivri biber yarım demet maydanoz İsteğe bağlı olarak (tuz) 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber bir tutam karabiber. İsteğe bağlı kırmızı acı pul biber-kimyon ve kekik Kıyma ve soğan haricindeki leri yıkayıp,ayıklayıp,parçalayım rondoya koyun Bunları rondoda güzelce çekin. Sonra üstüne kıymayı koyup,çekilmiş malzemelerle birlikte bir iki defa daha rondodan geçirin. Rondoda kıyma kırmızımsı bulamaç gibi olaca.Bu arada yapacağınız tepsiyi hazırlayın.Ben bu kere toprak tepside denedim.Geçen sefer aynı boyda normal tepside yapmıştım. Tepsinin içini güzelce yağlayın.Ben lezzet versin diye tereyağı kullandım.Bu hem üstüne koyulacak malzemenin tepsiye yapışıp yanmasını da önlüyor. |
26-05-2013, 12:44 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Tepsiyi yağladıktan sonra,içine iki kat yufka dizdim.Aslında hakiki Kilis Tepsi Kebabında yufka yoktur.Ama ben hem doyurucu olsun,hemde kıymadan eriyerek süsüzülecek lezzetli yağını süzsün diye kıyma koyarak denedim.Çokda nefis oldu. Bunun üzerine ince halka halka doğradığım soğanları boşluk kalmayacak şekilde döşedim. Sonun da da ellerimi suda hafif ıslatarak,rondodaki kıymayı azar azar alıp tepsinin üstüne kapladım.Piştiğinde kolay alınması için ,kıymayı bıcakla 8 parçaya çizidim.Üzerine de çarliston biberleri uzunlamasına keserek,süs yaptım.Burada dikkat edilecek şey,çarlistonların iç kısımları yukarı bakmalı yoksa pişerken yanıp kavrulur. Domatesler ve soğanlarla da dekore ettiğim tepsinin işi bitti fırına sürülmeye sıra geldi 250 derece fırında 20 dakika,sonra 180 derece fırında 15 dakika ..taki domates ve soğanlar hafif kavrulmaya başlayıncaya kadar pişti Artık sıra sofrada servise geldi.Buyrun beraber yiyelim.Herkese afiyet olsun |
26-05-2013, 15:06 | #4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Sn.Mandalinci beğeninize mazhar olmak çok güzel.Aslında bu kıymada biraz da kuyruk yağı koyuluyor.İnanın işte o zaman müthiş bir kokusu oluyor pişerken ve yerken de hakikaten başka lezzet veriyor damağa.Ama gel gelelim sağlık nedeni ile kuyruk yağından koymadım.Tercihi size bırakıyorum. Fırsat bulursam bir de evde yaptığım TESTİ kebabını yayınlayacağım. En iyi günlerin sizi olması dileğimle... |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|