View Single Post
Eski 26-05-2013, 11:22   #1
sigortacihasim
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Kilis tepsi kebabı

İstanbul dan gelen kızım için akşam Kilis Tepsi Kebabı yaptım.
Yapılışını da sizlerle paylaşmak istedim.
Buyrun efendim...
4 kişi için malzeme olarak:
300 G kuzu kıyması
3 orta boy soğan
bir kaşık domates salçası
1/2 kaşık biber salçası (acı da olabilir)
4 adete çarliston biber,
2 adet irice kapya biber (ben irisini bulamadım ,dolapta küçüklerinden vardı)
4 adet sivri biber
yarım demet maydanoz
İsteğe bağlı olarak (tuz)
1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
bir tutam karabiber.
İsteğe bağlı kırmızı acı pul biber-kimyon ve kekik


Kıyma ve soğan haricindeki leri yıkayıp,ayıklayıp,parçalayım rondoya koyun


Bunları rondoda güzelce çekin.

Sonra üstüne kıymayı koyup,çekilmiş malzemelerle birlikte bir iki defa daha rondodan geçirin.

Rondoda kıyma kırmızımsı bulamaç gibi olaca.Bu arada yapacağınız tepsiyi hazırlayın.Ben bu kere toprak tepside denedim.Geçen sefer aynı boyda normal tepside yapmıştım.

Tepsinin içini güzelce yağlayın.Ben lezzet versin diye tereyağı kullandım.Bu hem üstüne koyulacak malzemenin tepsiye yapışıp yanmasını da önlüyor.

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön