View Single Post
Eski 06-06-2007, 10:18   #5
hassoman
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
'Arka Bahçe' romanı gerçek oldu

Evet, uluslararası dev şirketlerin üçüncü dünya ülkeleri insanlarına ve özellikle çocuklarına karşı olan duyarsızlıklarını yazmaya devam ediyorum:
Bu dev şirketlerin bütçeleri azgelişmiş ülkelerin bütçelerini kat kat aşmakta... Hepsi birer ayrı cumhuriyet gibiler Onlarla mücadele ancak Dünya Sağlık Teşkilatı gibi uluslararası örgütlerin desteği ile bir ölçüye kadar yapılabilmektedir.

İşte size bu şirketlerden birinin bir marifetini daha yorumsuz olarak aşağıya alıyorum:

"Arka Bahçe' Nijerya'da gerçek oldu
AA - ABUJA - İngiliz yazar John Le Carre'ın sinemaya da uyarlanan, ilaç şirketlerinin, Afrika ülkelerinde sürdürdükleri araştırma geliştirme çalışmaları sırasında, yoksul halkı kobay olarak kullanmasına değinen 'Arka Bahçe' romanı, gerçek oldu. Nijerya hükümeti ABD'li Pfizer ilaç şirketine 7 milyar dolarlık tazminat davası açtı. Hükümetin dava gerekçesi, en büyük eyalet Kano'da Pfizer'in 1996'daki menenjit ve kızamık salgınında 'Trovan Floxacin' adlı ilacı, izin almadan çocuklarda denemesi ve çok sayıda çocuğun bu yüzden ölmesi olarak açıklandı. Hükümet, Pfizer'i hastaların tedavisine yardım maskesi altında, asıl amacını gizlemekle suçladı.

RADİKAL GAZETESİ 6 Haziran 2007

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön