View Single Post
Eski 15-03-2013, 16:42   #1
be_cool
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-09-2007
Şehir: kusadası aydın
Mesajlar: 7
be_cool / Yalancı Karabiber (Schinus molle L.)

Yalancı kara biberlerimi 3 4 yıl önce bir kara biber agacının çevresinden yeni filizlenmiş şekilde buldum. Bulundugu yer çimlendirilidigi bazende çiçeklendirildigi için ya sökülecekti **** çim makinasının kurbanı olacaktı.Bu riskler olmasaydı bile onları almadan gitmem çok zordu

karabiber1.JPG

Yeterli boya ve şekle geldikten sonra onları bir şekilde degerlendirmem gerektigini düşündüm. Bir yamacın tepenin üzerindeki bir kareyi canlandırmak istedim.Şansıma evimin yanındaki inşaattan artan kaynak taşlarını gördüm.Düz ve genişti.Etrafından topragın dökülmemesi içinde sahilden topladıgım taşları kullandım. Dogal bir görüntü vermesi içinde bahçeleri gezdim ve yosun ve ufak ebatlı fazla büyümeyen bitkiler topladım. İsimlerini tam bilmedigim'den cevaplıyamıyorum.

Buda birazdaha yapraklanmış görüntüsü.Giderek büyük bir hızla gelişiyor.Evime gelen her arkadaşım alıp götürmek istiyor.Sırf bu yüzden agaçlarımı vermemek için buna benzer 2 farklı çalışma ve 2 minyatür palmiye verdim.Bir çok kişiyede agaç sevgisi aşıladım.

karabiber3.JPG

Buda şu anki vaziyeti.

karabiber2.JPG


Arkadaşlar agaçlarımı elimden geldigi kadar ufak tutuyorum.Dallandıklarında daha güzel duracagına inanıyorum.Tohumdan yetişme oldukları için şekillerine kazalar ve ufak dokunuşlar dışında fazla mudahalede bulunmadım.Dogal olarak kendi şekillerini almasını istedim.

Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.
Saygılarımla...


Düzenleyen tourkana : 18-03-2013 saat 09:15
be_cool Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön