View Single Post
Eski 19-02-2013, 11:15   #3
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Fotoğraf olsaydı daha emin bir şeyler söylenebilirdi.

Alıntı:
meyve ağacının gövdesi kabuk kabuk kalkmış. hani bazı çam türlerindeki gibi. pul pul olmuş.
Büyük bir ihtimal kabuklu bit zararı, yazın ağaçlarınızda beyaz unsu bir şeyler görüyorsanız nedeni de büyük bir ihtimal budur. Kabuklu bit ağaç suyunu emerken gövde kabuğu defarmasyona uğruyor kabukta çatlamalar görülüyor. Bu çatlaklar haşerelerinde barınağı olur.

Bu gibi durumlarda Halk arasında sarı ilaç dedikleri kışlık yağlar ile iyi bir kaplama ilaç önerilir, bunun içinde en uygun ay ocak sonu şubat başı gibi ağaçların uyanmalarına bir ay kaldığı evredir. Kışlık yağlar ağaç gövde kabuklarını dökmezler kabuktaki haşerenin yok olmasını sağlarlar dolayısıylada ağaç kabuğunu yeniler düzgün sağlıklı bir gövde oluşturur.

Alıntı:
bu yağlı ilaçlar zararlıymış.
Evet zarlıdır, en güzeli doğal denge ile ve kültürel işlemlerle mücadele, doğal dengenin bozulduğu ülkemizde ne yazık ki zirai ilaçlarla mücadele tercih edilmektedir.
Bahçelerde zirai ilaçlarla mücadele sürdürülse bile bahçede kabuklu bit olmadığı sürece sarı ilaç kullanılması önerilmez, dozajın fazlası ya da iki defa üstte atılması önerilmez.
Bulaşığın fazla olduğu durumlarda iyi bir netice için ve daha iyi sonuçlar veren başka bir şey olmadığı için sarı ilaç önerilir.

Yazılan mesajdan ben kabuklu bit zararından şüphelendiğim için kabuklu bit üzerinde durdum, rahatsızlığın ne olduğunu kesin tespit etmek ve buna göre uygulama yapmak en doğrusu.

Ağaçların genel durumu ve yakın fotoğraf çekimleri olursa daha net bir şeyler söylenebilir.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön