View Single Post
Eski 02-01-2013, 22:02   #9
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Merhaba sn gekren

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gekren Mesajı Göster
Açıkçası sert budama deneme gibi bir düşüncem yok. Aslında şimdi araştırdıkça seçtiğim bonsainin de pek bir gelecek vaadetmediğini görüyorum.
Hazır market bonsailerinin sunduğu en iyi, belki de tek avantaj, öğrenme sürecinde eğitim amaçlı kullanmanız olacaktır. Bence deneyebileceğiniz herşeyi bu tür denekler üzerinde deneyip tecrübe kazanın derim. İleride edineceğiniz güzel bir ağaç üzerinde deneyim kazanmaktansa bunun üzerinde deneyim kazanmak bence daha mantıklı.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gekren Mesajı Göster
Çünkü aldığımda fazla bilgim olmadığından, dalları ve yaprakları homojen dağılmış bir alternatif almamış olduğumu yeni farkediyorum. Sonuçta doğada her şey simetrik değil zaten Benim gördüğüm kadarıyla ters üçgen bir yapı elde etmek zor gibi bendeki bonsaide. Bunun yerine kat kat sağlı sollu bir şekil ile şekillendirmek daha uygun olacak sanıyorum. mesela ;
Hangimizin ilk ağaçları güzel ve ideal adaydı ki?
Ben ilk adaylarımın resimlerini ileride gülmek için saklıyordum, ama şimdiden kahkaha atıyorum gördükçe

Eğer bu hobiyi bırakmaz da devam ettirirseniz, her yeni adayınızda bir önceki adayı güzel seçmemiş olduğunuzu fark edeceksiniz, daha doğrusu her geçen gün bakış açınız, bilgileriniz, göz zevkiniz, tecrübeleriniz geliştikçe aday seçiminiz de gittikçe iyileşecektir.

Belki bonsaisan'ın dediği gibi ileride bundan güzel bir bonsai elde edersiniz, kim bilir!? Ama yine de bu adayınıza takılıp kalmaya değmez; deneyebildiğiniz herşeyi deneyin derim.

Başarılar...

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön