View Single Post
Eski 11-12-2012, 09:11   #13
Nail Sarı
Ağaç Dostu
 
Nail Sarı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-07-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 240
Bu başlığı uzun süredir takip ediyorum. Çok güzel ve bilgilendirici yazışmalar var halen de devam ediyor. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler.
Benim solucan komposu denemelerim 5. yılını doldurdu. Gübre hasatlarımı tüm bitkilerimde kullandım. Bonsaiden kampanulaya, hoyasından kaktüsüne tüm bitkilerimin saksı harcına solucan gübresini karıştırdım. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz sonuçla karşılaşmadım. Aksine ağır kök budaması yaptığım bonsailerimde çok sağlıklı gelişmeler gözlemledim. Kaktüslerim büyük bir hızla gelişti. Kampanulalarım harika çiçekler açarak çoğaldılar.

Sonuç olarak şunu belirtmek istiyorum.
Ben solucanlarımı evimin bahçesindeki toprak birikintilerinden 1 ay süren bir macerayla topladım. Toplamda yaklaşık 500 solucan ile başladığım bu maceram 5 yıl sürdü. Bu süre zarfında solucan tanklarıma solucan eklemedim. İlk günden beri varolan solucanlarımla halen üretime devam ediyorum. Tahmin ediyorum şu ana kadar 5. nesil oldu.
Öyle sizlerinde bahsettiği solucan öpen fahiş fiyatlarla satanlardan solucan almadım.
İzmir'deki bahçemden topladığım solucanlarımla gübremi elde ettim.
Bu başlığı okuyan tüm dostlara sesleniyorum. Evlerimizde çöpe attığımız pek çok şeyi solucanlar çok kısa sürede gübreye çeviriyor. Bunu mutlaka dikkate alarak evlerinizin bir köşesinde solucan tankınızın olmasını sağlayınız. Benden size çok önemli bir tavsiye.

Nail Sarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön