View Single Post
Eski 15-11-2012, 19:52   #1
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
çömlek ( küp) kebabı

Bir adet altta fotoğrafta görülen göçmen göveci lazım.

Et dananın kol kısmından olursa iyi olur. Kuşbaşının büyükçesi olacak şekilde eti doğratacağız. Tuz, karabiber ve kimyon ekeceğimiz etleri iki yemek kaşığı tereyağ ve bir bardak sıcak su ile birlikte kübe koyduktan sonra kübün tepesini kapatarak ateşi kuvvetsiz yanmakta olan ocağa ( şömine- kuzine) yerleştireceğiz.
(ben önce kübün ağzını aliminyum folyo ile güzelce kapatıyor sonra üzerine kullanmadığım bir çaydanlık kapağı oturtuyorum. Kübe de bir kaşık tereyağ bir kaşık zeytinyağ koyuyorum.).

Yaklaşık bir saat sonra kübü çıkarıp etleri uzun saplı bir kaşıkla çok karıştırmadan kontrol etmek lazım. Ateşin şiddeti önemli, et dana olduğundan zor pişiyor, çok geçmiş ocak iyi değil.

Yaklaşık 1,5 saat sonra kebap hazır olacaktır.

Eklenen Resimler
 
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön