View Single Post
Eski 13-11-2012, 19:05   #3
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Temmuz ayı sonunda ilk hasattan sonra hemen ARGEFAR analiz yaptırdıklarını vurgulayan İbrahim Topal, "Bu analiz sonucunda Türk Gıda Kodeksi-Bal tebliği standartlarına göre bölgemiz balının besin değerinin çok yüksek olduğu anlaşıldı.

Bunun en önemli göstergesi baldaki prolin miktarıdır.

Tebliğe göre baldaki prolin miktarının en az 300 mg olması gerekirken bizim yöremiz balında 905 mg.

Bunun yanında yine, diastaz oranı en az 8 mg olmalıyken bizim balımızda bu rakam 38.5 mg, HMF en çok 40 mg olmalıyken bizde 10.8 mg, sanayi şekeri ise yüzde 0.

Bu parametreler balın kalitesi hakkında önemli bilgiler veriyor. Bölgemizin iklim yapısı ve endemik bir tür olan mor Çeşme kekiğinin ve lavantanın balımızın besin değerinin yüksek olmasında önemli katkısı var. Tabii ki bu kaliteyi sadece lavanta ve mor kekik sağlamıyor, Çeşme'nin zengin florasının da balın kalitesinde önemli rolü var" dedi


Alaçatı'dan lavanta balı Haberi Gazete 9 Eylül

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön