View Single Post
Eski 11-11-2012, 11:28   #13
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seckayn Mesajı Göster
Tabi ki iyi bir toprak karışımı kullanmak daha uygun olacaktır. Ancak dere kumu ya da başka malzemeleri bulamadığı için pilvikujanın bukadar üzülmesine gerek olmadığını anlatmak için öyle dedim. Ancak sadece torf içinde yaşamaz diye birşey yok. Önemli olan(bitkiye göre değişir) drenajı iyi bir toprak.Torfun su tutma kapasiteside drenajıda çok iyidir. Sulama aralıkları iyi ayarlanırsa öleceğini hiç sanmıyorum. Kaldıki yukardaki bonsai kök yumağı oluşturmuş sadece kenarlara ve birazda altına torf konulursa hiçbir zarar görmez. Gevşek olduğu için saksıdan düşebilir oda telle bağlanabilir. Diye düşünüyorum bilmem yanlışmı düşünüyorum
Sn pilvikuja'nın şu anda bir çürüme sorunu var ve toprak karışımına daha fazla torf eklemesi veya ağacı sadece torfa aktarması muhtemelen ağacın ölümüyle sonuçlanır. Buradaki konumuz şu anda bu.

Torfu ayrıca tartışmak gerekirse, konu daha çok uzar gider ancak özet geçmek gerekirse torf, bonsaide toprak karışımında su tutuculuğu artırmak amacıyla kullanılan bir malzemedir ve ana görevi drenajı iyileştirmesi değildir, tek başına kullanımı her zaman sorunlara davetiye demektir, bu sorunlar iklim, konum, ağacın türüne bağlı olarak kimi zaman kısa veya orta kimi zaman da uzun vadede kendini gösterir.

Torfun veya spagnum yosununun tek başına kullanılmasının tercih edildiği ender uygulamalardan en bilineni yamadori yapılmış bir adayın kısa vadede kök toparlaması ve iyileştirmesi için kullanımıdır, zaten bir sonraki büyüme sezonu başında bu karışım yine değiştirilir.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön