Konu: Sumak
View Single Post
Eski 25-09-2012, 15:21   #20
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak

MALZEMELER
1 kg. sumak tohumu
2 lt su

YAPILIŞI
Bir tencereye su konularak kaynaması beklenir. Suyun kaynaması ile beraber tohumlar atılarak iyice yumuşamasını müteakip tencerenin içinden süzüıür. Suyun kaynamasına devam edilir. Bu kaynatma işlemi su kıvamlı bir hal alıncaya kadar devam eder. Elde edilen bu su soğutulur ve şişelenir. Kısır salatası haricinde, nar ekşisi kullanılan tüm yemeklerde kullanılabilir.

SUMAK EKS (Hatay) tarifi - Akdeniz Yemekleri - lezzetler.com Yemek Tarifleri

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön