Farklı peynirler ve farklı ek maddeler ile farklı ekmeğe "sürülebilir peynirler" hazırlayabiliriz.
Bir parçalayıcının içine (sadece beyaz peyniri örnekledim, bunun yerine süt kesiği, yani lor da kullanabilirsiniz) koyup hepsini birden parçalayın, suyu kıvam durumuna göre eklemelisiniz. 2-3 gün içinde tüketmelisiniz.
Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış maydanoz (gerekiyorsa biraz su)
Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış dereotu (gerekiyorsa biraz su)
Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış nane (gerekiyorsa biraz su)
Beyaz peynir + zeytinyağı + haşlanmış, doğranmış kırmızı biber + seviyorsanız ek olarak acı biber (gerekiyorsa biraz su)
Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış yeşil biber + seviyorsanız ek olarak acı biber (gerekiyorsa biraz su)
Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış yeşil soğan (gerekiyorsa biraz su)
Beyaz peynir + zeytinyağı + ince rendelenmiş kırmızı havuç + çok az sarımsak + seviyorsanız ek olarak acı biber (gerekiyorsa biraz su)
Ek olarak çörekotundan, zerdeçala her türlü baharat da ekleyebilirsiniz.
|