Konu: Örümcekler
View Single Post
Eski 06-08-2012, 20:29   #61
Muhsin Hanif
Ağaç Dostu
 
Muhsin Hanif's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-06-2012
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 219
Sertaç bey öncelikle kendi adıma teşekkür ederim açtığınız konu ve paylaşımlarınız için. Gerçi Örümcekler diye bir konu vardı ama anladığım kadarıyla bu sayfa farklı olacak.

Kadir Boğaç Kunt isimini ben de duymuştum Bilim ve Teknik dergisinden, özellikle de birlikte yaşadığımız kahverengi dul ( latrodectus geometricus ) örümceklerini araştırırken Türkiye'deki tanımlanmasında rastlamıştım. İnşallah faydalanma imkanı buluruz bilgilerinden. Bilgisiz ve amatör olmama rağmen benim de yapabileceğim bir şey olursa her zaman hazırım.

Biliyorsunuzdur, Kıbrıs'da iki tür tarantula yaşadığı söyleniyor: Chaetopelma gracile ve Chaetopelma karlamani . Ben bir kaç kez canlı ve ölü gördüm ama bilgim olmadığım için türlerini o zaman belirleyemedim, sanırım C.karlamani'ydi gördüklerim.
Bu sene inanılmaz bir patlama yaşanıyor burada tarantula konusunda.Değişen mevsimlerin buraya daha çok yağış gibi olumlu etkileri oldu ve bunun bitki ve böceklerin yaşamına da katkıları sayesinde bir canlanma, çoğalma yaşanıyor.
Kendim çekebilirsem ve arkadaşlarımdan alabildiklerimi burada paylaşırım.

Sevgi ve saygılarımla.

Muhsin Hanif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön