View Single Post
Eski 04-08-2012, 20:15   #10
Kültigin
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-12-2011
Şehir: Csaszartoltes
Mesajlar: 140
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alitekkenx Mesajı Göster
Paulownia tomentosa veya Phytolacca dioica çok hızlı büyürler, ama phytolacca istanbulda olur mu bilmiyorum ve köklerine dikkat!
Sayın Alitekkenx, her iki önerinizi de internet üzerinden araştırdım. Yani bu ağaçların resimlerine baktım.

İkinci öneriniz (Phytolacca Dioica) sanırım olmaz. Kırkbeş numara asker postalı gibi kökleri var bunun. Oraya diksem, belki iklim olarak dayanır ama ne kaldırım kalır, ne su kanalı, ne de asfalt. Hepsini tarümar eder diye düşünüyorum. Fakat bu ağaç Güney Amerika'nın pampalarına özgüymüş. Gövdesi sert odun değil süngerimsi yumuşak bir maddeymiş. Odun gibi görünürmüş. Gövde ve yapraklar zehirli imiş. Dolayısı ile zararlı böceklere karşı bağışıkmış. İyi gölge sağlarmış. Pek çok ilginç yönü olan bir ağaç bu. Açıkçası çok hoşuma gitti.

Oraya değil ama (eve 4 km uzakta koca bir de çiftliğim var) çiftliğe bu ağaçtan bulabilirsem 2 tane dikmeyi çok isterim. Bakayım araştıracağım. İnşallah bulurum. Bu ağacı tanımamı, farketmemi sağladığınız için minnettarım.

Birinci önerinizin (Paulownia Tomentosa) resimlerine de baktım. Hele bir resim var ki çok hoşuma gitti. Renkleri bir harika. Buyrun resmi buraya da ekliyorum. Bu ağaç sanki bana uygun görünüyor. Arayacağım. Umarım burda bulurum. Bulursam seçeneklerimden biri bu ağaç olacak sanırım.

Teşekkürler.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Kültigin : 04-08-2012 saat 20:16 Neden: İmla hatası düzelttim.
Kültigin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön