View Single Post
Eski 04-08-2012, 08:17   #92
Safranlı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik Mesajı Göster
ben normalde istanbulda terasta saksilarda kendi konvansiyonel+deneysel yaklasimlarimla domates biber vs. yetistirirdim.

4-5 sene once bir yerlerden 2 çuval guvercin gübresi elime geçmisti. bunlarla gubre cayi yapip sebzeleri beslemistim ayrica internetten edindigim cesitli enterasan deneylerde de bulunmustum.

bunlardan bazilari; balik yemini suda bekletip vermek, karideslerin kaynama suyunu bitkilere vermek, paslı çiviler, yumurta kabuklarini ezip vermeler, domateslerin diplerini kirmizi agirlikli naylonlarla kaplamalar, vs.... o yaz teras ormana donmustu. yaz sonu yiyemedigimiz domateslerden kışlık konserve yapmistik.tabi bu kadar cok seyi deneyince hangisi etkiliydi onu anlamak mumkun degildi. bana sorarsaniz guvercin gubresi çayıydi ama kim bilir.

O yildan sonra cesitli sebeplerle hic ekmedim. Bu sene ektim ama 2 hafta once tatile çiktim. Kendi gelistirdigim ! (ipin ucunu kacirdigim desem daha dogru olur) otomatik sulama Tatile Çıkıldığında Ev Bitkilerinin Bakımı (Basit otomatik sulama sistemleri) + kapiciya emanetler.

Şimdi tatil amacli antalya kaş'ta kayinpederlerdeyim. kayinpeder bahcenin bir kismini sebze bahcesi yapmis. agirlikli biber, az domates, salatalik. ama biraz zavalli gorunuyorlardi. ben de bunlarin bir kismini bana birakin ugrasayim oyalanayim dedim, bu aşamada burada gubre şerbeti konusuna daldim.cunku arkada kumes var ellerinde birikmis tavuk gubresi( daha dogrusu kurumuslar toplanmis).

neyse cok uzatmıyiim..
başladim eski deneyim! ve sizlerin destegiyle tarıma !
15 litrelik bi pet sise buldum icine gubre..
sordum pekmez var mi. yok dediler eski recel var .. olur herhalde dedim onu koydum karistirdim.
siz olmaz dediniz
ikincisine pekmez aldim migrostan onu koydum.
sürgün dediniz, başladım bahcedeki cicek vs leri yolmaya,
yumurta kabuklarini attiklarinda çöpten topluyorum.

bana bakislari degisti. eminim damat sıyırdı diyorlar.

yarın havuç suyu isteyince noolcak bilmiyorum !
benzer şeyleri hepimiz yapıyoruz.....
anlat anlat bitmez...
merak etmeyiniz aynı taraftayız..
iki şık var ya deliyiz vada veli....

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön