![]() |
İznik bölgesinde zeytin aralarına sakız kabak ekiyorlar.
|
Sayın inkero
Sabah sabah ağzımı fazla bozmadan ...... tüccar kesimi diyorum. İstanbul'da yaşıyorum, Gemlik zeytinini 20 TL/kg a kadar gördüm. Aradaki farka bak. Araziniz uygun gibi duruyor bir kaç çiftçi ortak makine alamıyor musunuz ? En azından toplama maliyetine etkisi olabilir. Küçükbaşı, özellikle, keçiyi tavsiye etmiyorlar diye biliyorum. İdrarları da her durumda zararlı bildiğim kadarı ile Bir yerlerde kümes hayvanlarını zeytinliğe direkt salanları okumuştum, yerdeki böcekleri yedikleri için zeytine faydası bile oluyormuş. Siz de gezerek beslenen tavuğun eti / yumurtası şeklinde pazara ürününüzü verebilirsiniz. |
yardım
Merhaba ben üniversite öğrencisiyim bir proje çalışması yapıyorum çok acil yardıma ihtiyacım var. Gemlikte 15 dönümlük araziye 495 tane 2 yaşlı tirilye fidan dikmeyi planlıyorum. işçi maliyetlerinin özellikle budama masraflarının ne olacağını bir türlü hesaplayamadım. Ayrıca hangi makine ve teçhizatı kullanacağımı neye ihtiyacım olacağını da bilmiyorum. lütfen acil yardım edin.
|
Sayın üyeler, bugün Drt atocrop deniz yosunu aldım zeytinlerime yapraktan uygulayacağım,yalnız üzerinde yazan içerikte iz elementler bulunmuyor , tarım kredi nin önünden geçerken uğradım,burdaki mühendise ağaçlarım için yapraktan nasıl demir,bor çinko gibi elementler verebiliriz dediğimde bana SYMBİO COMBİ diye bir kiloluk büyük alüminyum torba içinde organik olduğunu söylediği bir gübre önerdi bende aldım bunu deniz yosunuyla birlikte verebilirsinde dedi sizce doğrumudur ATOCROP deniz yosunuyla bu SYMBİO COMBİ yi beraber uygulamanın mahsuru varmıdır.
|
Uygulanır, bezer içerikli şeyleri bir arada kullanıyoruz biz. bildiğim kadarıyla bakırlı mantar ilaçları kullanılamıyor birlikte
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Organik Gübreler | DRT TARIM Dikkat edeceğiniz tek şey, zeytin yaprakları kalın kütiküla (Epidermisi koruyucu ve su geçirmez mumsu madde) ile kaplı olduğu için yaprak gübrelerinin emilimi biraz zordur..Bu yüzden iyi bir yapıştırıcı kullanmanız, suyun PH'ına fikkat etmeniz ve akşam geç saatlerde atmanız gerekir.. |
Evet Sayın,pria sitede görüldüğü gibi bize lazım olan iz elementlerin çoğu mevcut,kutusunda yazmadığı için bilememiştim,uygulama esnasında organik ilaçlar karıştırdınızmı veya kükürt bulamacını karıştırabilirmiyiz,
|
Merhaba Arkadaslar,
Saniyorum Gemlik ve Ayvalik birbirinin tozlayicisi. Dogru mu ? |
Evet gemlik çeşidinin tozlayıcısı Edremit çeşididir
|
selam
20 hazirandan beri takip ettiğim zeytinliğim de karabiber döküntüsü başlamıştır. Acaba haziran yağmurları mantari hastalıkların etkinliğini mi arttırdı? bakırlı ilaçlama yapmalımıyım, döküntünün şiddetini azaltmak için temmuzun ilk haftası gibi amonyum nitrat takviyesi mi yapmalıyım.?
|
Karabiber dökülmesinin nedeni, zeytin güvesidir. Ilaçlamada geç kalmışsınız.
|
Zeytin topla yaygısı kaça kaç olmalıdır ? 80 ağaç var .Bunu hepsi vermemiştir bu yıl ,işçi parası versem bana birşey kalmıyor kendim toplayacağım. Geçen yıl 35 -40 ağaçta verim vardı ve işçiler öğleye kadar topladılar. toplam 12 kişiydiler tabii bir yevmiye aldılar.Bu yıl kendim yanıma iki kişi alarak yapmaya çalışacağım ama bu yaygıladan almam lağzım
Bu anlamda fiyatı ve yaygı ölçüleri kaça kaç metre ebatlarında almam gerektiğini konusunda bilgiye ihtiyacım var. Taşıma işini de yan komşununtarktörü var ondan yardım alırım. Ağaçlar orta boy bu yıl sert budama yaptırdım ve tek tek ağaç altı sermek ve toplamak işimi görür.Tarla yamaçta,eğimli. Hatta kiralık bulsam bu da uyar ,bölge burhaniye ,karaağaç |
İnternette satılıyor, çok pahalı bir şey değil, ağaçlar çok büyük değil ise 4x8mt civarı işinizi görür.
|
metre karesi 1,35 olarak satılıyor evet .
Yani 4=8 e iki tane almalıyım değilmi ? Ağacın sağına ve soluna sermek için. Geçen sezon zeytin toplama katıldım yaygı olunca ve almak gibi niyete girince metre olarak öğrenmek istedim. teşekkür ederim. |
Merhaba arkadaşlar.
Manisa Alaşehirde 35 dönüm kadar bir zeytinliğimizde 840 ağaç var. Yarısı trilye kalanı edremit. Ailemden ve çevremden kimse zeytincilik yapmadı konuyla ilgili de herhangi bir bilgi birikimim yok. Ağaçlar 10 yaşında fakat internet görsellerinden 3 yaşında gibi görünüyor. Ağaçlar bakımsız her yeri salyangoz sarmış vs. Ağustos ayından geçerli olarak sormak istediğim soru; Bugün bu işe el atacağım bu zeytinliği 2 kişilik iş gücüyle adam edeceğim desem öncelikli ve takiben nasıl bir bakım planı oluşturmalıyım kendime? Yarın zeytinliğe gidip neresinden tutmalıyım bu işin? 1 dönemlik bakımımla beraber ağaç başına kaç kilo zeytin elde ederim? |
Görmeden bir şey söylemek çok zor. İlçe tarımdan yetkili/ilgili biri veya etrafınızda zeytin bahçesi olan biri ile bahçeyi dolaşıp bir fikir edinebilirsiniz. Kolay gelsin.
|
Alıntı:
Ben şahsen şunu düşünürüm. Her ağaç kendine özgü ,her tarla kendine özgü ,her insan da kendine özgüdür . Öncelikle tarlanızla,ağacınızla barışmanız gerekir . Eğer af ederlerse ,ki af ederler onlar yüce yaratıklardır. Ve okuduklarınız uyguladıklarınızla ağaçlarınızla kontak kurmaya başlayanacaktır ,işte o zaman üretiminiz kendinize has olacaktır. kendi biçiminiz (tarzınızı) bulacaksınız sizde mutlu olacaksınız demektir. Herşey para değil ama hiç bir şeyde parasız olmuyor . Bu dengeyi bulmakta kişiden kişiye değişir. Ağaçlarınızı sevin,onlarla konuşun , eminim onlarda sizi seveceklerdi. Ben her tarlaya girişimde onlara selam veririm ve uzak kaldığım için özürlerimi dile getiririm. Buna rağmen af ederler. |
Alıntı:
Zeytinliğinizin durumunu daha iyi anlıyabilmek için resimleyip yükleyebilirseniz , size yardımcı olmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmuş olursunuz. Selamlar . . |
Yeni mahsül zeytinyağımızı bu gün çıkarttık. 12kg zeytinden 1 kg yağ.:)
Bu sene işimiz zor. |
Alıntı:
|
Bir vakitler zeytinyağ alımında eller titrerdi. Sonra bolluk dönemi başladı ( tüketene bolluk üretene yokluk) yağ alırken fiyata bile bakmasan olacaktı. Ama son iki senedir fiyatlar gene el yakmaya başladı. Katlayarak gidiyor yıl be yıl.
Sizin 12 kg. zeytinden 1 kg. yağa fabrika payı dahilmi ? |
Ben haftaya hasat yapacağım. Ağaçların bazısı dolu bazısı boş. Geçen sene yağlık ve sofralık toplam 6300 kg almışım. Bu sene daha az olacak gibi. Yağın literisini 35TL. Den vereceğim. O da kurtarmazsa yandık :)
Fabrikanın yağ alım fiyatı belli oldu mu? SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Merhaba,
Geçen yıl İznik'ten 4500 metrekare bir zeytin bahçesi almıştım. İlaçlama gübreleme vs hiçbir bakım yapamadım. Ama zeytin var. Acaba ürünün kalitesini nasıl öğrenebilirim. Bir de, zeytinin cinsini bilmiyorum. Bu konuda nereden yardım alabilirim? Bazılaı zeytini çizip suda bekleterek kendi imkanlarıyla sofralık zeytin yapıyorlar. Böyle bir şey önerir misiniz? |
Bu sene bizim köyde benimkiler dahil hiç zeytin yok..Çanakkale yöresi genelde hep aynı.
|
Az önce Paşalimani adasında arkadaşımla konuştum. Zeytin var fakat kurt vurmuş çoğunu.
Dikili'de Gemlik kafa 6 tl.gerisi 5-4-3. Yağlık yeşili ise 7-6-5-4 olarak alıyormuş fabrika. Benim rekolte herhalde geçen seneye göre yarısından az olacak. Sırf zarar oldu bu sene. Heves kırıcı. SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
35 ağaç başı 27 kilo ortalama verdi. Tarla ortalaması ise 11 kilo .. Türkiye ortalamasının altında Sanırım,yanılmıyorsam Türkiye ortalaması 14-17 kilo olmakta ki zaten bu ortalama bile Türkiye için az. Bu yıl daha tarlama uğrayamadım. Ancak antalya ve Salihli bölgesinde geçen yılki kadar zeytinlerin olmadığını gördüm. Önümüzde ki hafta Burhaniye Çanakale bölgesine hasata gideceğim.Bakalım nasıl olacak. Zeytini olan arkadaşlara hayırlı hsatlar diliyorum. Ağaçlarımızı küstürmeyelim. |
Sayın MeyveliTepe; bu sene mahsul çok az. Zeytin olmayınca fiyatlar da uçtu.
Sayın hosseda; %10-14 fabrika hakkı hariç. Havalar müsaade eder ise 15-20 güne işlerimiz biter. Olana bereket diyoruz. :) |
http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-arsa-satilik-sarikemer-azap-golu-karsisi-45-donu
SARIKEMER AZAP GÖLÜ KARŞISI 45 DÖNÜM BAKIMLI ZEYTİNLİK - Satılık Arsa İlanları sahibinden.com'da - 228704712
Arkadaşlar aydın Söke civarında zeytinlikler var .dönümü 1000-2000 tl arası bu zeytinler delice zeytinmindir. Delice zeytinse ticari para kazandirirmi. Yani delice zeytinin yağı kaç para litrelik. Cevaplarsaniz sevinirim |
Sayın Freehayat, görünen ağaçlar delice değil gibi. Delice zeytinin yağı çok az olur, alınıp satılmaz, ilaç olarak kullanılır. :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025