11-01-2011, 17:05
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan
Merhaba.
Esasında bahanem yok değil, tayfa bulamadım. Bulup toplasam da, arabanın geldiği yere kadar indirecek (At, Eşek)hayvan yok. Hadi indirdim diyelim, (eski sistem, taş baskı) sulubaskı sistem fabrika kalmadı kalanlar da çalışmıyor. Kısaca, kontinüye mahkumuz.
Masrafını da hesapladım. Toplanmış zeytin alıp sıktırsam neredeyse aynı para. 65. Kuruşa zeytin var. Çuvalı 50.TL gibi. Değip değmemesi bir yana yazık günah. Ayrıca toplamayınca ağaç küsüyormuş. Seneye hiç vermiyormuş.Ne yapacağıma da hala karar veremedim. Belki yarısı da dökülmüştür.
Saygılar
|
Oğuz bey: Yukarıda yazdıklarınız hepimizin sorunu ama kendi yağınızı yiyeceksiniz saf ve katkısız. Döküntüyü satın yağ yaptırmayın çok ucuza gidiyorsa otla karıştırıp malç yapın tarlada ağaçların altında kalır yorulmazsınız. Ama anlamıyorum kontiniden niçin çekiniyorsunuz. hem daha sağlıklı hem de sıkan şahısı tanıyorsanız hamur yapımında 25-30 C sıcaklıkta su kullandırırsanız. %2 gibi bir kaybınız olur ama zeytin aromasını alırsınız. Zaten taş değirmenin özelliği zeytin ezilirken açıga çıkan gazın taş tarafından emilmesi (şayet taş yeni ise) diger sistemde o işi bir aspiratör yardımı ile zeytin hamurundan uzaklaştırıyorlar.
Ama şunu diyebilirim çok gecikmişsiniz.
|
|
|