![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2009
|
Sayın gba1976 ve Ssyın Halil Önen, ben adanalıyım.adanada zeytin bahçesi kurmayı düşünüyorum kısmetse bu sene.ama hangi tür zeytin ekeyim karar veremedim.adanada en verimli zeytin ağacı bilginiz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.bir de bodur ağacını çok övüyorlar.4. senesinde tam verime ulaşıyormuş.bu konuda tavsiyeniz nedir acaba? teşekkürler... Düzenleyen mmtmam : 17-03-2010 saat 00:02 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Alıntı:
Adana'nın toprakları genelde verimlidir. Bu yüzden bahçenizin sulama imkanı varsa, zeytin dışında başka bir ürün seçerseniz daha ekonomik olur. İlle de zeytin derseniz, Büyük Topak Ulak ve Tarsus Sarı Ulak gibi bölgeye uygun ürünleri seçmekte fayda vardır. Ayrıca Mart ayı bitmeden dikerseniz iyi olur. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2008
|
Arkadaşlar mehabalar
Zeytin fidanlarımın sürgünleri kuruyor. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Ggirgin, Aşağıdaki başlıkta bu konuyla ilgili bilgiler bulabilirsiniz. Sizin zeytinler sanki soğuktan zarar görmüş gibi. Çünkü yapraklarda kahverengileşme var. http://www.agaclar.net/forum/showthr...735#post597735 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2008
|
Sayın Acemi çaylak Cevabınız için teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2010
|
Alıntı:
Sayın üye arkadaşlar aynı sorunla bende karşılaştım Şarköy ,müreftede , dondan dolayı etkilenen binlerce fidan ve yıllanmış ağaçlar var öyleki bazı ağaçların yarısı kurumuş diğer tarafı canlı kuruyan tarafın yaprakları tamamen dökülmüş fidanların alt kısımları canlı üst kısımları yapraklarını tamamen dökmüş bu ağaçların canladırılması için bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar lütfen bilgilerini paylaşırlarsa çok memnun olurum nasıl bir yöntem uygulalamamız gerekir( budama ,ilaçlama) şarköyün en az 8 -10 köyü bu soğuk tan dondan etkilenmiş ve çifçilerimizi zor günler bekliyor esen ve mutlu kalın |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
zeytine soğuk vurduğunda yaprakların dökülmesinin pek önemi yok. Genç ağaçların ya da sürgün uclarına soğuğun zarar vermesinin de o kadar önemi yok. Ağaç bunları tamir eder. Kendisini hemen toparlar. Soğuk eğer dalların kabuklarını çatlakmışsa _bunu görürsünüz_ o zaman tehlikelidir. Kabuk çatlaması (yarılma) az soğuk vurduğunda ince (uc) dallarda olur. Kalın dallarda çatlama nereye kadar gidiyor ve etkisi nasıl olur; Nisan, mayıs gibi bekleyin, bir görün, zeytine su yürdüğünde gerçek zarar ortaya çıkacak. Besleyemediği dallar kuruyacak. Kurumanın son bulduğu yerlerden budama yapılır. Budama sonrası_ çiçek üzeri değilse_ bordo bulamacı atılır. Bu dal kanseri için çok iyidir. Kök bölgesine de sömüş kireç sürünüz. O ölmez ağaçdır. Tekrar toparlıyacaktır. Ama siz yıl ve mahsül kaybedeceksiniz. Aslında kış girmeden önce bordo bulamacı ve kireç sürmek soğuktan biraz koruyor ama; oralar için, çözüm olarak antifriz görevi yapan ilaçlar kullanmak gerek. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2010
|
Sayın halıl bey verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim yüreğime su serptiniz zeytin ağaçlarında ve fidanların kabuklarında çatlama falan görmedim sadece yapraklarını ve çok küçük filizlerinin kuruyup döküldüğünü gördüm on nisanda işim gereği tekrar şarköye gidicem o zaman daha detaylı kontrol ederim ve burada paylaşırım tekrar teşekkürler esen kalın |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2009
|
sn acemi çaylak zeytin dışında ne ekebilirim.sizin farklı tavsiyeniz varsa alabilir miyim? |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben olsam ceviz tercih ederdim. Ayrıca kiraz ve elma düşünülebilir. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. mmtmam'ın arazisinin Adana'nın hangi kısmında olduğuna bağlı, soğuklama süresi yetersiz olabilir. Özellikle ceviz çok sıcaklardan zarar görebilir. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|