![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Alıntı:
İlk 3 yıl aşının büyümesi gerçekleşti ve mahsül aldığım söylenemez. 4 yıl birkaç kg kadar. 5 yıl 60kg kadar ve süper etli zeytin verdi. Normalde bilirsiniz Domatın çekirdeği büyük olur. 6 yıl yine 5 yıl gibi. Geçen yıl yine 60 kg zeytin aldım fakat kurak olduğu için meyve eti 5 yıldaki gibi değildi. 2009'dan ümitliyim zira yağış bol oldu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2007
|
Alıntı:
Yazılarınızı ilgiyle izliyorum.Özellikle domat zeytininiz çok ilgimi çekti.Bir gün yolum İzmir taraflarına düşerse zeytinliğinizi gezmek isterim. Sormak istediğim, Mahzuru yoksa domat zeytininin kilogram fiyatı bu sene kaç liraydı. Sanırım kalibre büyüklüğüne göre değişiyor. Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Hatipali, Benim zeytinler Erkence cinsi (izmir yağlık.) hani şu hurma zeytin yapan cinsten. Bu yıl 2 ton yağ yaptı. Domat, Edremit ve Gemlik cinsleri ise araştırma ve hobi amaçlı genç ağaçlar. Domat zeytinini satış olarak değerlendirmiyoruz. Eş dost ve aile için. Dolayısı ile fiyatlarını marketlerden biliyorum. Domat cinsi yeşil olması sebebiyle dolgulu, kokteyl ve çizik olarak değerlendirildiğinden geleceği olan sofralık olarak pazarlanması kolay olur diye düşünüyorum. Yani bugün ticari yeni sofralık zeytin bahçesi kuracak olsam kesin Domat'dır. Her Cumartesi, pazar bölgedeyim. Yolunuz düşerse beklerim. Görüşmek dileğiyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2007
|
Alıntı:
Erkence dediğiniz çekişte mi? Ben de bir tane çekişte zeytin ağacı var.Bu sene topladığım zeytinleri kırma yaparken çok yağlı olduklarını farkettim. Susuzluğa dayanıklılığını bilmediğim için susuz arazim için araştırıyorum.Başarılar dilerim.Saygılarımla.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Hatipali, Güneyde yağlık olarak kaliteli ve hakim cins Memecik. Çevrenizde Edremit cinsi için örnek uygulama var mı? Edremit Muğla da başarılı mıdır araştırın. Bendeki Domat /Edremit/Gemlik sayıca az ve deneme olduğu için tankerle iki kez su veriyorum. Ağaçlar henüz küçük ama Domat verimli. Sofralık zeytinlerin tane büyüklüğü önemli olduğu için sulanması önemlidir. Domat için gba1976'nın tecrübe ve önerilerini önemseyin. Çevrenizdeki uygulanmış örnekler var mıdır, bunları etüd edin. Zeytin işi zaman aldığı için yanlış karar vermemek gerekir. Çekiste İzmir civarının ayrı bir cinsidir. Yeşil kırma zeytin ve yağ olarak değerlendirilir. Büyük taçlıdır. Yağ verimi iyidir 25%. Yağ kalitesi Memecik'i izler. Erkence Karaburun, Urla ve Seferihisar'da yaygın olup yağlık cinstir. Siz hem yağlık hem sofralık üretimi hedefliyorsunuz sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|