agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)

Beğeni Düzeni1194Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-03-2009, 21:24   #1
Ağaç Dostu

Zeytinci's Avatar

Giriş Tarihi: 24-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi qba1976 Mesajı Göster
sayin zeytinci,
Acaba yil yil ne kadar verim aldiginiz soyler misiniz
Yani 3 . yil su kadar 4. yil bu kadar diye. Domat zeytininden bahsediyorum
Sn.gba1976,

İlk 3 yıl aşının büyümesi gerçekleşti ve mahsül aldığım söylenemez. 4 yıl birkaç kg kadar. 5 yıl 60kg kadar ve süper etli zeytin verdi. Normalde bilirsiniz Domatın çekirdeği büyük olur. 6 yıl yine 5 yıl gibi. Geçen yıl yine 60 kg zeytin aldım fakat kurak olduğu için meyve eti 5 yıldaki gibi değildi. 2009'dan ümitliyim zira yağış bol oldu.

Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2009, 22:00   #2
Ağaç Dostu

hatipali74's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci Mesajı Göster
Sn.gba1976,

İlk 3 yıl aşının büyümesi gerçekleşti ve mahsül aldığım söylenemez. 4 yıl birkaç kg kadar. 5 yıl 60kg kadar ve süper etli zeytin verdi. Normalde bilirsiniz Domatın çekirdeği büyük olur. 6 yıl yine 5 yıl gibi. Geçen yıl yine 60 kg zeytin aldım fakat kurak olduğu için meyve eti 5 yıldaki gibi değildi. 2009'dan ümitliyim zira yağış bol oldu.
Sayın Zeytinci,
Yazılarınızı ilgiyle izliyorum.Özellikle domat zeytininiz çok ilgimi çekti.Bir gün yolum İzmir taraflarına düşerse zeytinliğinizi gezmek isterim. Sormak istediğim, Mahzuru yoksa domat zeytininin kilogram fiyatı bu sene kaç liraydı. Sanırım kalibre büyüklüğüne göre değişiyor. Saygılarımla...

hatipali74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2009, 23:05   #3
Ağaç Dostu

Zeytinci's Avatar

Sn. Hatipali,

Benim zeytinler Erkence cinsi (izmir yağlık.) hani şu hurma zeytin yapan cinsten. Bu yıl 2 ton yağ yaptı.
Domat, Edremit ve Gemlik cinsleri ise araştırma ve hobi amaçlı genç ağaçlar. Domat zeytinini satış olarak değerlendirmiyoruz. Eş dost ve aile için. Dolayısı ile fiyatlarını marketlerden biliyorum.
Domat cinsi yeşil olması sebebiyle dolgulu, kokteyl ve çizik olarak değerlendirildiğinden geleceği olan sofralık olarak pazarlanması kolay olur diye düşünüyorum. Yani bugün ticari yeni sofralık zeytin bahçesi kuracak olsam kesin Domat'dır.

Her Cumartesi, pazar bölgedeyim. Yolunuz düşerse beklerim.
Görüşmek dileğiyle.

Eski 09-03-2009, 21:00   #4
Ağaç Dostu

hatipali74's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci Mesajı Göster
Sn. Hatipali,

Benim zeytinler Erkence cinsi (izmir yağlık.) hani şu hurma zeytin yapan cinsten. Bu yıl 2 ton yağ yaptı.
Domat, Edremit ve Gemlik cinsleri ise araştırma ve hobi amaçlı genç ağaçlar. Domat zeytinini satış olarak değerlendirmiyoruz. Eş dost ve aile için. Dolayısı ile fiyatlarını marketlerden biliyorum.
Domat cinsi yeşil olması sebebiyle dolgulu, kokteyl ve çizik olarak değerlendirildiğinden geleceği olan sofralık olarak pazarlanması kolay olur diye düşünüyorum. Yani bugün ticari yeni sofralık zeytin bahçesi kuracak olsam kesin Domat'dır.

Her Cumartesi, pazar bölgedeyim. Yolunuz düşerse beklerim.
Görüşmek dileğiyle.
Sayın zeytinci, sulak olan 2,5 dekar arazim için domat cinsini düşünüyorum.Pazar fiyatını bu sebepten sordum.Susuz olan 6.5 dekar arazim için memecik ve edremit karışık yapayım diye düşünüyorum.Ama siz yılda 120 litre su verdiğinizi yazınca susuz arazi içinde domat düşünmeye başladım.
Erkence dediğiniz çekişte mi? Ben de bir tane çekişte zeytin ağacı var.Bu sene topladığım zeytinleri kırma yaparken çok yağlı olduklarını farkettim. Susuzluğa dayanıklılığını bilmediğim için susuz arazim için araştırıyorum.Başarılar dilerim.Saygılarımla..

hatipali74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2009, 21:57   #5
Ağaç Dostu

Zeytinci's Avatar

Sn. Hatipali,

Güneyde yağlık olarak kaliteli ve hakim cins Memecik. Çevrenizde Edremit cinsi için örnek uygulama var mı? Edremit Muğla da başarılı mıdır araştırın.

Bendeki Domat /Edremit/Gemlik sayıca az ve deneme olduğu için tankerle iki kez su veriyorum. Ağaçlar henüz küçük ama Domat verimli. Sofralık zeytinlerin tane büyüklüğü önemli olduğu için sulanması önemlidir.

Domat için gba1976'nın tecrübe ve önerilerini önemseyin. Çevrenizdeki uygulanmış örnekler var mıdır, bunları etüd edin. Zeytin işi zaman aldığı için yanlış karar vermemek gerekir.

Çekiste İzmir civarının ayrı bir cinsidir. Yeşil kırma zeytin ve yağ olarak değerlendirilir. Büyük taçlıdır. Yağ verimi iyidir 25%. Yağ kalitesi Memecik'i izler.

Erkence Karaburun, Urla ve Seferihisar'da yaygın olup yağlık cinstir.

Siz hem yağlık hem sofralık üretimi hedefliyorsunuz sanırım.

Etiketler
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025