agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)

Beğeni Düzeni1194Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-12-2014, 00:22   #11
Ağaçsever

leobiz's Avatar

Giriş Tarihi: 28-08-2009
Zeytin (Olea)

5.7 yağ oranı (5.7 kg zeytinden 1 kg yağ çıktı olarak anladım.) az gibi geldi bana. Gemlik yağ oranı yüksek olması lazım, 3 kg zeytin den 1 kg yağ gibi olması lazım. Diğer çeşitleriniz de yağlık imiş.

20 tl/litre fiyatına iyi satmışsınız.

Bu masraflar ile bu işi yapmak boğaz tokluğuna çalışmak gibi bir şey. Demek oluyor ki Zeytin sizin için büyük bir sevda. Tebrik ediyorum. Yağınızı iyi günlerde ve afiyetle tüketiniz.

Zeytin çiftçisinin de sevineceği günler gelmesi dileği ile.[/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkür ederim. Sıktırdığım zeytinin çoğu yağlıktı ve erken hasat olduğundan bu oran çıktı sanırım. Eet zeytin benim için sevda çünkü babam ve annem burayı aldıktan iki gün sonra rahmetli oldular ve onların anısına ağaçları büyütmeye ve zeytinyağı sayesinde isimlerini yaşatmaya çalışıyorum. Yağın aroması ve temizliği sebebi ile ve insanların güveni sayesinde fiyatı yüksek tuttum ve talebi karşılayamadım bile. Bu açıdan çok memnunum. İstanbul'da yaşadığımdan gidip gelmek daha masraflı oluyor o yüzden bakıcıya para ödemek durumundayım. Orada yaşasam kaolin kili, damla sulama ve diğer teknikleri denemek isterim ancak bakıcımız oranın yerlisi ve alıştıkları düzeni değiştirmek mümkün olmuyor. Baraj suyu ile salma sulama yapıyor.

Sent from my iPad using Tapatalk

leobiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025