![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-08-2009
|
Zeytinlerimdeki problem
Geçen bahar diktiğim zeytin fidanlarımda fotoğraftaki şekilde uç sürgünlerinde kuruma ve problem oluştu. Başta gemlik türü fidanlarda olan problem , daha sonra edremit ve domat türü fidanlarımda da oluştu. Bu iki üç fidanımın tamamen ölmesine diğerlerinin ise gelişmesini ciddi oranda durdurmasına sebep oluyor. Klasik zararlılara önlem olarak bir kaç kez ilaçlama yapsamda bu problem artarak devam ediyor. problemin ne olduğu ve nasıl önlenebileceği konusunda yardımlarınızı rica ederim. [IMG] [/IMG] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın kcitak, Benim de bahçemde peyzaj amaçlı diktiğim bir zeytin ağacım var. Ben de bu yaz benzer bir problemle karşılaştım ve sitede her türlü sorunumuza üşenmeden cevap veren sevgili Mine Pakkaner'e bu sorunu danıştım. Linki aşağıya ekliyorum. http://www.agaclar.net/forum/showthr...588#post713588 Zeytin başlığını iyice okuyunca zararın zeytin güvesinden kaynaklandığını anladım. Bu bahardan itibaren uygun biçimde savaşarak ağacımı koruyacağım. Siz de başlığı bir okuyun. Yeterli bulmazsanız Bir bilene soralım başlığı altında sorununuza çözüm arayabilirsiniz. Kolay gelsin ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Bu zararlı yılda 4_5 defa ortaya çıkabiliyor. Zarar başladığında kullanmak gerekiyor. Bu sebeden dolayı fidanların sürgün gelişimi yavaşlar, durur ama fidanın kurumaması gerekli. Zeytin yapraklarının ucunda kloroz var. Bu besin eksikliği olabilir. Yaprak tahlili yaptırmalısınız. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-08-2009
|
Sn. İlhan, Sn. Malina,Sn. Önen Teşekkür ederim ilginize. |
|