agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)

Beğeni Düzeni130Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-09-2017, 12:57   #11
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Dün geldim köye..bugün sabah uzun uzun inceledim zeytinleri..son attığım %5'lik kaolin üzerine hiç yağmur yağmadı..kaplamalar gayet güzel..özellikle güney taraflarını gözlemledim zeytinlerin..tanelere konan veya uçuşan zeytin sineği görmedim..tanelerde dökülme çok nadir, yok sayılır..40-50 ağacı inceden gözlemledim; sadece bir taneden huylandım..açtım içini, zeytin sineği pupa devresinde..yani sinek zararı yok , hiç yok gibi..sanırım KAOKİL kaplamanın büyük faydasına tanık olacağım bu yıl..10-15 gün daha atlatırsak böyle, hasarsız taneler toplamak nasip olacak gibi..

Bu yıl sulamalarımın ikisinde ağaç başına 150 gram potasyum nitrat, 10-15 gram DoktorTarsa'nın denizyosunu ve 15 gram kadar da HUMAT'ını verdim..Ben son kez potasyum nitrat vererek suladıktan sonra üstüne şahane bir yağmur yağdığı için zeytinler çok iri..Marmarabirlik'in 1 numara kalibresinde çoğunlukla..yani 110-130 adedi bir kilo gelecek irilikteler..

Kısmetimizde ne varmış bakalım; bir ay sonra toplama telaşı başlarken göreceğiz..

Sıra geldi zeytin dal sarsıcı makinayı yağlayıp, kontrol edip , benzin ikmalini falan yapmaya..

İtiraf edeyim ki; çok zor iş bu zeytincilik..işçi bulmak, zeytin ayıklamak, zeytin kurmak, hammaliyesi..zor yani..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025