View Single Post
Eski 12-08-2017, 09:43   #247
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
3 kez kaolin uygulamanın yanısıra, aylak olduğum zamanlarda hemen her gün zeytinleri dolaşıp özellikle tane yoğun, güney taraflarını izliyorum..

Dün üzerinde tane çok az olduğu için kaolin uygulamasını özensiz yaptığım bir fidanın dibinde dökülmüş 3-5 tane buruşuk iri zeytin dikkatimi çekti..siyah bereli olmalarını öncelikle dolunun tahribatına yorumladım ama pek öyleye benzer bir halleri yoktu..içini açtım tırnağımla..zeytin sineği pupası vardı..telaşlanıp diğer tane yüklü zeytin ağaçlarını da dikkatlice gezdim..bu tür bir tane pek bulamadım..genelde rüzgardan dökülmüş sağlam tanelerdi..

Tane yüklü ağaçların diplerinde ya hiç dökük yoktu ya da ender olarak 2-3 tane vardı..Bir avuç ancak toplayabildim..evde tek tek açtım içlerini..sade ikisinde sinek larvası ve pupa bulabildim..

Sonuçta zeytin sineğinin erken saldırısını ucuz atlattığımı anladım..bunu tamamen kaoline borçluyum..

Sıra geldi en tehlikeli saldırıya..5-6 gün içinde bir kaolin uygulaması daha yapacağım..asıl saldırı zamanı olan eylül başlarında ise %5'lik tam doz uygulayacağım..

Sayın MeyveliTepe'nin dediği gibi kaolinin zeytin sineği mücadelesinde % 98'lik başarısına tanık olacağım inşallah bu yıl..çok büyük bela bu ..

Eklenen Resimler

Düzenleyen pria : 12-08-2017 saat 14:41
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön