![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Yöremizde her geçen yıl daha da yaygınlaşan zeytinde kurma hastalığının başlangıcı ![]() İlerlemiş hali.Bu hastalığı önlemek için ne yapılabilir? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-10-2013
|
Alıntı:
Aynı sorun mağlesef benim bahçemdede var. En azından sağlıklı ağaçları nasıl korumak gerekir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
10 yıldan beri Bilecik/Osmaneli ilçesinin DÜZMEŞE köyünden gelip, PENDİK pazarında her cumartesi tezgah açan ve sebze, meyve, zeytin satan 4 köylü tanıyorum.. Genelde tercih sebebimdir bu köylüler..fiyat ve kalite yönünden.. Düzmeşe, Osmaneli - Vikipedi Bu yıl benim zeytinlerde yok yılı olduğu için, yağlı sele zeytinimi aldım onlardan..kilosu 2.5 lira..fazla iri zeytini sevmeyiz, bu yüzden onların 2 numara zeytine yakın zeytinlerini tercih ediyorum..kıraç yerleredeymiş zeytinlileri ve sulama falan yapmıyorlarmış.. Bir tercih nedenim de şu: Zeytin satın aldığım köylüyle hep sohbet ederim..bu hafta yine anlattık.. ''ben hiç ilaç atmam zeytin sineği için falan'' dedi.. ''peki, nasıl böyle güzel, temiz zeytin alabiliyorsun ?'' dediğimde, ''ben senede 3 defa bordo bulamacı atarım..Birinciyi şimdi zeytinlerin toplaması bittikten sonra..ikincisini mercimek gibi taneler olduğunda, üçüncüsünü de hasat öncesi ağustos sonlarında atarım..bir ton suya 25 kilo koyar, tüm taneleri bordoyla kaplatırım..sinek minek olmaz bende..bu yıl benim komşulardan bazıları diğer kimyasal ilaçlardan attılar ama zeytinleri sinekten kurtaramadılar'' dedi.. Ciddi ciddi inanıp düşünmeğe başladım bu söylediklerini.. Bordo bulamacı aynen kaolin gibi zeytinleri kapladığı için sineklerin konaklamasını önlüyor olabilir diye düşünebilir miyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın pria, zeytin tanelerinin üzerini zehirli bir bakır bileşiği ile kaplamak bana hiç doğru gelmedi. Sonra o bakırın yiyeceğimiz zeytinden tamamen uzaklaştığından nasıl emin olacağız ??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|