agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yumuşak Çekirdekli Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/yumusak-cekirdekli-meyveler/)
-   -   Bodur Elma Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/yumusak-cekirdekli-meyveler/951.htm)

denizakvaryumu 30-07-2009 18:07

MODERN ELMA YETİŞTİRİCİLİĞİNDE EN ÇOK KULLANILAN KLONAL ANAÇLAR ve ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ

http://www.elmatarim.com.tr/elma_anac.html

uday 03-08-2009 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydolum (Mesaj 345660)
Sayın uday bende Kayseri Tomarza İlçe Tarım Müd. gelirseniz projenizi ben hazırlarım benden hediye olsun size. Teknik bilgide vermekten mutluluk duyarız.

çok tsk ederim çok iyisiniz

osmanaksoy1 03-08-2009 18:11

Arkadaşlar,
Tam Bodur elma bahçesinde dikkatimi çeken sıra araları normalde fidan araları 50 cm.
Elma fidanlarının arasına beton direkler dikilmiş ve fidanlar telle bu direklere bağlanmış.
Bağlanmamış olsa üzerlerindeki meyveler fidanları devirecekler çok dikkatimi çekti.
Çok kısa sürede meyve verimine geçiyorlar fakat bir şey dikkatimi çok çekti.Bu fidanların ömrü 10-12 yıl olduğunu öğrendim ve tüm meyve zararlarına karşı çok hassasmış.
Çok dikkatli zirayi mücadele ve sulama istiyor. Şu anda o elmalarında hasatı başlamış.
Bu fidanlar çok hassas olup sanırım her yerdede bulunmuyor ve yer fidanlarına görede biraz pahalı şu andaki benim gözlemlerim bunlar sevgi ve saygılarımla Osman aksoy

k0900 03-08-2009 18:23

Osman bey, fidanları nereden temin ettiklerini biliyormusunuz?

burakdurna 11-08-2009 16:09

arkadaşlar bodur elma konusunda sorularınız olursa size yardımcı olmaya çalışayım,yükseklisansımı bu konu üzerine yaptım ve şuan bu işle uğraşıyorum,

mustafaozn 11-08-2009 17:41

iyi günler

Arkadaşlar hepinize iyi günler diliyorum. Ben İstanbulda ticaret yapıyorum. Kayseri Yahyalıda yaklaşık 200 dönüm arazi aldım. Burada bodur elma yetiştiriciliği yapmayı düşünüyorum. Böyle bir işi yeni yapacağım için açıkcası biraz korkum var acaba yapabilirmiyim diye. bana ne gibi önerilerde bulunursunuz?

Halil Önen 12-08-2009 10:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burakdurna (Mesaj 478545)
arkadaşlar bodur elma konusunda sorularınız olursa .....,

Sn.burakdurna,

Hoşgeldiniz.

Sitede budur elma konusunda bir sayfa açılmış mı bilmiyorum ama, diğer elma çeşitleri ve hastalıkları konularında da bilgi verebilirseniz, seviniriz.

Saygılar

akkapi 12-08-2009 11:11

merhaba , adana'da ova'da bulunan tarlamin 6-7 donumunu bodur bahce yapmak istiyorum..Oncesinde sormak istedigim neden sadece elma dikiliyor..digerlerinin bakimimi zor ? neden seftali ekilmiyor mesela..

k0900 12-08-2009 18:02

Şeftalide ekiliyor:)

Siz bodur elma konusunun yazıldığı sayfadasınız :)

uday 13-08-2009 11:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydolum (Mesaj 345660)
Sayın uday bende Kayseri Tomarza İlçe Tarım Müd. gelirseniz projenizi ben hazırlarım benden hediye olsun size. Teknik bilgide vermekten mutluluk duyarız.

ilginiz için tsk ederim
sağlığım ileri derecede bozuldugu için ancak cevap yazabildim
diyalize giriyorum artık bu saatten sonra bilmiyorum fidan ekimi yapabilirmiyim gözüm kesmiyor açıkcası
( allah sizlere göstermesin )

Oğuz Alper 13-08-2009 11:59

Sn.Uday ; Çok geçmiş olsun.Acil şifalar dileğimle.Sevgiler

k0900 13-08-2009 19:12

Sn. uday, geçmiş olsun, bence dikmeyi düşünün, onlar size moral ve sağlık vereceklerdir:)

Hemşerinizde yardıma hazırmış, ne güzel :) Sevgiler.

selim_50 17-08-2009 09:59

sayın k0900 fotoğraflarınızı görünce acaba benim bahçenin fotoğraflarımı diye düşündüm.

selim_50 17-08-2009 10:05

demir eksikliği olabilir, ama k0900'ün dediği gibi toprak analizinden sonra tedavi daha doğru olur.

selim_50 17-08-2009 10:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k0900 (Mesaj 470523)
İlk bakan ; sulaması fazla yapılmış diyecek :)

İmkanınız varsa yaprak ve toprak analizi yaptırın.

sayın k0900 konu ile ilgisi yok ama mesajlara fotoğraf ekleme işini bir türlü beceremedim, (yardımcı olursanız) ekleyebilseydik benim fotoğraflarıda görebilirdiniz, sizin bahçeye benziyor ama daha küçüğü, yaklaşık 25 bodur, 25 yarı bodur ağacım var, tamamen hobi amaçlı
kolay gelsin

selim_50 17-08-2009 10:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uday (Mesaj 479877)
ilginiz için tsk ederim
sağlığım ileri derecede bozuldugu için ancak cevap yazabildim
diyalize giriyorum artık bu saatten sonra bilmiyorum fidan ekimi yapabilirmiyim gözüm kesmiyor açıkcası
( allah sizlere göstermesin )

sayın uday;
nevşehirli bir hemşehriniz olarak geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşur, bağ bahçe özleminizi giderirsiniz

k0900 17-08-2009 16:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 (Mesaj 482036)
sayın k0900 konu ile ilgisi yok ama mesajlara fotoğraf ekleme işini bir türlü beceremedim, (yardımcı olursanız) ekleyebilseydik benim fotoğraflarıda görebilirdiniz, sizin bahçeye benziyor ama daha küçüğü, yaklaşık 25 bodur, 25 yarı bodur ağacım var, tamamen hobi amaçlı
kolay gelsin

Sn. Selim, aşağıdaki linki tıkladığınızda istediğiniz bilgileri kolayca bulacaksınız :)

http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=102

eser42 17-08-2009 17:31

merhaba
arkadaşlar ben mm 111 yarı bodur fidanı dikmeyi düşündüm. geçen sene 500 adet çögür yatırdım bu yıl 1500 civarında fidan kesmeyi planlıyorum seneye de 2000 adet fidan kesersem bahçe kurmayı düşünüyorum.

bahçe kurmayı düşünen arkadaşlar hangi çeşit elmayı düşünüyorlar.

H.ÖZKAN 18-08-2009 11:22

Arkadaşlar merhaba forumun yeni üyesiyim. Adanada çiftçiyim.Yaşım41 yarı bodur anna cinsi elma bahçesi düşünüyorum. Bölgede aşı mayısta yapılmakta mm106 aşıya gelmiş fide ve aşıcıyı nereden bulabilirim? Eğimli arazide erezyona yol açmadan karık usulü sulama yapılabilir mi?

grandrose 18-08-2009 12:42

sevgili k 900.elma bahçendeki emeğine saygılar.harika olmuş.bende düşünüyorum.toprağım kirecli.kumlu tınlı .nasıl bir anaç önerirsininiz.****** bodur.erkenci yaz elması istiyoruz.jersey mac olurmu.fotoda bahçenin başında beyaz yapı nedir.sulama havuzu mu.damlamayı motorlamı **** yüksek havuzdanmı yapıyorsun.

jineop 18-08-2009 13:23

1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bu da benim bodur elmam.Aşırı rüzgar ve balçıklı toprağa rağmen meyvelerini dalları taşımıyor. Cinsini bilmiyorum ,ama gördüğüm tek şey her ortamda bu tür sağlıklı büyür gibi duruyor.
Sevgili Ko900,
Her zaman ki gibi super.Sizin bahçenizi baştan sona görmek lazım.
Sevgiyle kalın.

k0900 18-08-2009 18:38

Teşekkürler, Sn. grandrose, Sn. Jineop.

Sn. Jineop, bizimde evin bahçesindede bir tane fuji bodur elma var, üçüncü yaşında ancak henüz meyvesi yok :) Bahçede hobi olarak başladım, kendimi alamadım hersene dikdikçe dikiyorum.

Tepe budaması yapmayınız, yükselmeyecektir.

Sn. Grandrose, size tavsiyem, toprak analizi yaptırın. Analiz değerlerine göre anaç seçimi yaptırınız.

Beyaz yapıyı hatırlayamadım, fotoğraflara tekar bakayım:)

Sulama derin sondaj kuyudan alınan su 35 tonluk ayaklı depoda hem dinlendiriliyor hem depolanıyor, kendi cazibesiyle damla sulama sistemle sulanıyor. Muhtemelen seneye (ağaçlar büyüyüp, su tüketimi artacağından) şebekeye basınç uyğulayacağız.

Hobi amaçlı az miktarda ağaç dikecekseniz, bence birkaç çeşit dikin. Her türlü aroma ve tadı tadarsınız.

Ticari amaçlı dikecekseniz, market fiyatlarını takip edin derim:)

selim_50 19-08-2009 16:32

1 Eklenti(ler)
şimdilik bir resim (yüklemesi zaman alıyor);)

Halil Önen 19-08-2009 20:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burakdurna (Mesaj 478545)
arkadaşlar bodur elma konusunda sorularınız olursa size yardımcı olmaya çalışayım,yükseklisansımı bu konu üzerine yaptım ve şuan bu işle uğraşıyorum,

Sn. burakdurna,

yüksek lisansın için bundan güzel fırsat mı olur?

Nerdesin?

( kendilerine özel mesaj gönderilmiştir)

tugay0614 20-08-2009 10:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cafer uçar (Mesaj 200957)
Van da 25 dönüm arazi üzerine yarı bodur elma yetiştiriciliği yapmak istiyorum.ticari amaçlı düşünmüyorum,teknik konularda beni aydınlatırsanız mutlu olurum.

25 dönüm arazi ticari amaç yok ilginç bir durum

ahmetdalakli 22-08-2009 05:20

Geçenlerde bir duyum aldım bodur elmacılıkla ilgili sizlerlede paylaşmak istedim. doğruluk payı varmıdır bilemiyorum ... kendimize ait bir yeri İlçe Tarım'a veya şahısa (bu konuda tam bilgim yok ) göstererek uygn görüldüğü takdirde arazinin temizlemesini üstlenip kendi yerimize bodur elma fidanları dikilip 4 sene boyunca fidanları kim diktiyse hasatı o topluyor, 4 seneden sonra yer elma ağaclarıyla birlikte bizim oluyor..
inşallah anlatabilmişimdir aldığım duyumu..

k0900 22-08-2009 22:05

Ahmet bey, şaka gibi bir şey bu :)

Sizin bir araziniz var, vatandaşın biri geliyor arazinize bodur elma dikiyor, dört sene sonra burayı size veriyor.

Bu vatandaşı (hızırı) nerden bulacağız :)

selim_50 24-08-2009 10:38

elma zaten 4 seneden sonra düzgün meyve vermeye başlar, o zamanda vatandaşın elinden siz alıyorsunuz, vatandaş bunu niye yapıyor hayır kurumumu?

ahmetdalakli 27-08-2009 14:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k0900 (Mesaj 484995)
Ahmet bey, şaka gibi bir şey bu :)

Sizin bir araziniz var, vatandaşın biri geliyor arazinize bodur elma dikiyor, dört sene sonra burayı size veriyor.

Bu vatandaşı (hızırı) nerden bulacağız :)

Şaka gibi oldugu dogru.. dediğim gibi aslı warmı hala bılmıyorum.. ilçe tarım müdürlüğüyle gorusecegım onumuzdekı gunlerde onlarada bu konudan bahsedecegım bakalım onlar ne dıyecekler

grandrose 27-08-2009 15:53

esvgili k900.35 tonluk deponun boyu ne kadar.depo ile bahçenin en sonu arasındaki mesafe ne kardar.depo ile en son arası kot varmı varsa nekadar.düzenli damlatabiliyormusunuz.emeğinize saygılar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025