agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yumuşak Çekirdekli Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/yumusak-cekirdekli-meyveler/)
-   -   Bodur Elma Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/yumusak-cekirdekli-meyveler/951.htm)

Gelendost 23-09-2009 14:55

http://i29.tinypic.com/2m85hf7.jpg bu linkteki elma scarlet spurdur.. starkinging in uç kısmı dada sivridir renklenme bakımından scarlet daha renklidir.. ben 2m*4m diktim ayrıca 4m deen bile traktör zor geçiyor dökülüyor elmalar

mehmetgul06 23-09-2009 21:42

bahçenin ortasından traktor için 5m lik yol bıraksam da diğerleri için bırakmasam olmaz mı. ilaçlamayı uzun hortumlar ile rahatlıkla yapabiliyorum bahçenin sonuna kadar uzanıyor. her araya traktör girmesine gerek yok diye düşünüyorum.tabii bilmediğim başka bi nokta var mı bilmiyorum bu konuda. ilaçlama dışında traktörün gimesi için bi sebep olmasa gerek.traktör girmese 1,5-3,5 yeterlimidir ?bir de mail adresinizi verseniz de m s n de daha rahat konuşsak olabilir mi?

selim_50 24-09-2009 14:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mehmetgul06 (Mesaj 500613)
bahçenin ortasından traktor için 5m lik yol bıraksam da diğerleri için bırakmasam olmaz mı. ilaçlamayı uzun hortumlar ile rahatlıkla yapabiliyorum bahçenin sonuna kadar uzanıyor. her araya traktör girmesine gerek yok diye düşünüyorum.tabii bilmediğim başka bi nokta var mı bilmiyorum bu konuda. ilaçlama dışında traktörün gimesi için bi sebep olmasa gerek.traktör girmese 1,5-3,5 yeterlimidir ?bir de mail adresinizi verseniz de m s n de daha rahat konuşsak olabilir mi?

sayın gul;
ağaçların ilerki dönemlerinde büyüyeceği için diğer meyvelerin ışık almasını engelleyecektir, sadece ilaçlama değil çapalama veya ağaç aralarının sürülmeside gerekir, benim tam bodur elma araları sizinki gibi 1.5*3.5 sıra üzeri normal ama sıra araları çok dar geliyor, ağaçlarımda henüz 3 yaşında,1.5*4.5 veya 1.5*5 uygun, yarı bodurlarda biraz daha açabilirsin

mdogann 25-09-2009 17:59

Kıymetli Forum üyeleri Merhabalar. Ben yeni bir üyeyim. Sizlerin görüşüne ve kiymetli fikirlerinize acil ihtiyacım var. Ben bu 20 dekar elma veya armut bahçesi yapmak istiyorum. ancak hangisini yapacağıma birtürlü karar veremiyorum. Hangisi daha ekonomiktir, yani daha fazla kazandırır ne tavsiye edersiniz. Ben antalya Korkutelideyim.

Gelendost 25-09-2009 18:48

bana kalırsa elma dik

mehmetgul06 25-09-2009 21:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 (Mesaj 500911)
sayın gul;
ağaçların ilerki dönemlerinde büyüyeceği için diğer meyvelerin ışık almasını engelleyecektir, sadece ilaçlama değil çapalama veya ağaç aralarının sürülmeside gerekir, benim tam bodur elma araları sizinki gibi 1.5*3.5 sıra üzeri normal ama sıra araları çok dar geliyor, ağaçlarımda henüz 3 yaşında,1.5*4.5 veya 1.5*5 uygun, yarı bodurlarda biraz daha açabilirsin

sanırım nevşehir'desiniz. ben de niğdedeyim. sizin yarı bodurunuz var mı acaba. varsa fidanlar hakkında görüşebilirmiyiz. nereden temin ettiğiniz memnun olup olmadığınız. bir de eğer yarı bodur bahçeniz varsa nevşehire gelip görmek isterim....

Gelendost 28-09-2009 21:56

yarı bodur resimleri görmek isteyen olursa ekleyebilirim

selim_50 29-09-2009 09:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mehmetgul06 (Mesaj 501649)
sanırım nevşehir'desiniz. ben de niğdedeyim. sizin yarı bodurunuz var mı acaba. varsa fidanlar hakkında görüşebilirmiyiz. nereden temin ettiğiniz memnun olup olmadığınız. bir de eğer yarı bodur bahçeniz varsa nevşehire gelip görmek isterim....

merhaba;
25 adet üç yaşında farklı türlerde yarı bodur ağacım var, bir arkadaşımın siparişlerinin içerisinden saçtim.
30 kadarda tam bodur ağacım var, kendim Nevşehir Valiliğinde memurum, tamamen sevdiğim için hobi amaçlı yapıyorum, bahçenin boş yerlerinede yine hobi amaçlı sebze ve kendimiz için patates ekiyorum.
Nevşehire yolunuz düştüğünde mutlaka beklerim.
Selim GÜNEY
nevşehir valiliği İl dernekler Müdürlüğü

Ünsal Eren 05-10-2009 23:22

Bu siteye yeni katıldım. Çok güzel ve faydalı bir bilgi aktarımı var.
Niğde de babamdan kalma 10 dekar tarlayı bodur elma bahçesi yapmak istiyorum. Önce ceviz dikecektim. Etrafta araştırdım. Kışın soğuk alıyor. Yöre aşılı cevize uygun değil gibi. Bu nedenle tam bodur elma ya karar verdim. Sitenizde özellikle Aydolum arkadaşımızın ve diğer arkadaşlarımızın aktardıkları bilgilerden yararlanıyorum.
Çeşit olarak, Pink Lady. Grany Smith. Fuji Kuki 8 ve Red Chief veya yazlık olmayan başka bir çeşit düşünüyorum. Aralarındaki tozlaşmaları uygun olurmu acaba? Birde tel gerilmesi sırasında birbirine paralel tek sıramı çekiliyor yoksa çift sıramı. Nevşehir Derinkuyu ilçesinde bir bahçede gördüm çift sıra çekmişler.

Ünsal Eren 05-10-2009 23:29

Amasya cinsi elma ağacı tam veya yarı bodur anaç üzerine aşılanabiliyormu?

suarar 10-10-2009 19:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ünsal Eren (Mesaj 506846)
Amasya cinsi elma ağacı tam veya yarı bodur anaç üzerine aşılanabiliyormu?

Öncelik ile kendi mi tanıtayım M9 Klon anaç üretimi yapıyoruz. Amasya elması M9 anaç a aşılanabilir. Ancak Amasya elması periyodik bir cins tir. Eğer ki M9 veya MM106 anaç a aşılı bir amasya elması normal çöğür anaç da olduğu gibi yıl seçerse yani bir yıl meyva verir, bir yıl meyva vermezse bu elmalar size çok pahılaya mal olabilir. Ben bu konuyu araştırmak için bu yıl amasya elması aşıladım.

suarar 10-10-2009 19:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ünsal Eren (Mesaj 506841)
Bu siteye yeni katıldım. Çok güzel ve faydalı bir bilgi aktarımı var.
Niğde de babamdan kalma 10 dekar tarlayı bodur elma bahçesi yapmak istiyorum. Önce ceviz dikecektim. Etrafta araştırdım. Kışın soğuk alıyor. Yöre aşılı cevize uygun değil gibi. Bu nedenle tam bodur elma ya karar verdim. Sitenizde özellikle Aydolum arkadaşımızın ve diğer arkadaşlarımızın aktardıkları bilgilerden yararlanıyorum.
Çeşit olarak, Pink Lady. Grany Smith. Fuji Kuki 8 ve Red Chief veya yazlık olmayan başka bir çeşit düşünüyorum. Aralarındaki tozlaşmaları uygun olurmu acaba? Birde tel gerilmesi sırasında birbirine paralel tek sıramı çekiliyor yoksa çift sıramı. Nevşehir Derinkuyu ilçesinde bir bahçede gördüm çift sıra çekmişler.

Selam Eren öncelik ile Pink Lady ve fuji kuki 8 gibi cinsleri araştırıp dikmeye karar verdiğiniz için size çok teşekkür ederim. Yalnız M9 anaça aşılı red cif i kesinlik ile tavsiye etmem. Sebeb olarak ta size şöyle anlatayım red çif ufak boylu bir ağaçtır. Bu ağacı birde m9 ufaltacaktır. Çok ufak ağaçlara sahip olacaksınız. Pink Lady Çok geç hasat edilen bir cinstir. Tahmini olarak niğdede kasım ayının ya ilk haftası ya da kasım ayının ortasında hasat edersiniz. bu konu yu bilmeniz de yarar görüyorum. Çok Artıları olan Pink Lady in bu bir dezavantajıdır. Bence bu kadar güzel çeşit içine tozlayıcı olarak muhakkak Mondial Gala ekmelisiniz. Ben açıkça Mondial galasız bir bahçenin tam tozlanacağına inanmıyorum. Size tavsiyem Fuji aztec i de bir araştırın derim. En Alt Kısma ilk yıllarda üç adet tel çekmelisiniz çünkü eğme işleminde bu gergi tellerinden yaralanıyorsunuz daha sonra bu üç gergi telin ikisini bir yukarı kaldırıp orda eğeme bükme de kullanıyorsunz ve daha sonraki yıllar hep bir yukarı kaldırıyorsunuz.

suarar 10-10-2009 20:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mdogann (Mesaj 501521)
Kıymetli Forum üyeleri Merhabalar. Ben yeni bir üyeyim. Sizlerin görüşüne ve kiymetli fikirlerinize acil ihtiyacım var. Ben bu 20 dekar elma veya armut bahçesi yapmak istiyorum. ancak hangisini yapacağıma birtürlü karar veremiyorum. Hangisi daha ekonomiktir, yani daha fazla kazandırır ne tavsiye edersiniz. Ben antalya Korkutelideyim.

Merhabalar. Öncelik ile şunu belirteyim. Bu sorunuzu eğer ki İspartalı bir kişiye sorarzanız hemen elma dik cevabını alırsınız. Eğer ki İzmit li bir vatandaşa sorarsanız Armut dik cevabını alırsınız. Çünkü İsparta lı arkadaşlarımız elma dan İzmit li vatandaşlarımız Armut tan geçimlerini sağlıyorlar. Benim tavsiyem eğer ki yöreniz de Armutlar erken dal yanıklığı gibi hastalıklar yapmıyor ise ve iyi verim yapıyorsa armut dikmenizi tavsiye ederim. Yok Armutlar hastalık yapıyor ise o zaman elma dikmenizi tavsiye ederim. Ama yerinizde su var ise muhakkak M9 Anaç a aşılı bir bahçe yok yapamam derseniz. MM 106 anaça aşılı bahçe ekmenizi tavsiye ederim.

Ünsal Eren 13-10-2009 23:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi suarar (Mesaj 509533)
Öncelik ile kendi mi tanıtayım M9 Klon anaç üretimi yapıyoruz. Amasya elması M9 anaç a aşılanabilir. Ancak Amasya elması periyodik bir cins tir. Eğer ki M9 veya MM106 anaç a aşılı bir amasya elması normal çöğür anaç da olduğu gibi yıl seçerse yani bir yıl meyva verir, bir yıl meyva vermezse bu elmalar size çok pahılaya mal olabilir. Ben bu konuyu araştırmak için bu yıl amasya elması aşıladım.

Sayın Suarar, Amasya elmasının M9 anaç üzerine aşılanabilmesi çok iyi. Çok fazla sayıda olmamak üzere yetiştirmek istiyorum. Sizin araştırmalarınız sonucunda eğer yıl seçecek olursa kazanç getirmeyeceği açıktır.
Ağaç seçimi ile ilgili önerilerinize ve yardımınıza çok teşekkür ederim. Benim bahçe tesisi ile ilgili olarak sormak istediğim bir konu daha var. Ağaçların dikim sırasının mutlaka Kuzey - Güney doğrultusunda olması gerektiğinden bahsediliyor. Bu açının biraz sapması halinde Kuzey Batı - Güney Doğu'ya kayması halinde sorun olurmu? Çünkü ağaçların tam Kuzey - Güney doğrultusunda sıralanması halinde sıralar köşegenlere gelecek.

Gelendost 14-10-2009 11:27

ya mantıklı olmak gerekirse kuzey güney doğu batı her yönce dikmiş oluyorsunuz bizim uyguladıgımız sey aşıların gündoğumu yönüne bakması şeklindedir

k0900 14-10-2009 12:22

2 Eklenti(ler)
Bodur elma bahçesi ve dölleyici olarak seçilen çeşit; süs elması :)

k0900 14-10-2009 12:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi suarar (Mesaj 509533)
Amasya elması M9 anaç a aşılanabilir...

Ben bu konuyu araştırmak için bu yıl amasya elması aşıladım.

Sn. suarar, eğer bu fidanlardan satmayı düşünürseniz, bir adette olsa almak isterim.

Dilerim başarılı olur, Anadolu orjinli bu elmanın yayılmasını, dahada tanınmasını sağlarsınız.

suarar 14-10-2009 15:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k0900 (Mesaj 511321)
Sn. suarar, eğer bu fidanlardan satmayı düşünürseniz, bir adette olsa almak isterim.

Dilerim başarılı olur, Anadolu orjinli bu elmanın yayılmasını, dahada tanınmasını sağlarsınız.

İnşallah başarılı oluruz şu an ki amasya aşılarımız deneme amaçlı. Çok az sayıda olduğu için satmayı düşünmüyoruz. Size isterseniz gelecek yıl bir iki adet aşılayıp gönderebiliriz. İsterseniz bu yıl M9 klon anaç gönderip siz de aşı yaptırabilirisiniz.

k0900 14-10-2009 21:40

Aşı yapmayı beceremiyebilirim :)

Siz benim için 2 adet aşılarsanız memnun olurum.

Konya'dan aldırma imkanım var, haberinizi bekliyecem. Teşekkürler.

Samsunlu55 14-10-2009 21:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k0900 (Mesaj 511315)
Bodur elma bahçesi ve dölleyici olarak seçilen çeşit; süs elması :)

Ne güzel görünüyor yiyesim geldi:D Ağaç çok güçsüz görünüyor meyveleri dökseydiniz veya seyreltseydiniz birazda sürgüne gitseydi, tozlayıcı olduğu için bol bol çiçek gözü lazım.

k0900 14-10-2009 22:06

Bahçe Bursa'da, biz sadece gezip fotoğrafladık :)

Samsunlu55 14-10-2009 22:46

İyi :) Buradada çok fazla teşfik var çok fazla bahçe kuruldu.

barisgokce 15-10-2009 12:13

bodur elma bahcesi

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 (Mesaj 511685)
İyi :) Buradada çok fazla teşfik var çok fazla bahçe kuruldu.

ben ozbekistanda ticaretle ugrasiyorum burdaki talep uzerine biz 300 hektar son sistem bi bag kurmak istiyorum hangi agac cabuk urun ve cok urun verir nerden alabilirim guvenilir uretici firmalar ve diger malzemelerini temin edecegim yerler nerelerdir bu konuda bana yardimci olursaniz cok sevinirim

Gelendost 15-10-2009 18:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k0900 (Mesaj 511642)

aşı çok kolay sayın K900 sadece anacın sulanmış olması kabugunu rahatca ayırabilmeniz önemli

Gelendost 15-10-2009 18:13

fidan konusunda ıspartaya yolu düşen düşecek olan haber versin çok kaliteli fidanlar temin edebiliriz binlerce fidan bulunabilir

k0900 15-10-2009 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi barisgokce (Mesaj 511905)
ben ozbekistanda ticaretle ugrasiyorum burdaki talep uzerine biz 300 hektar son sistem bi bag kurmak istiyorum hangi agac cabuk urun ve cok urun verir nerden alabilirim guvenilir uretici firmalar ve diger malzemelerini temin edecegim yerler nerelerdir bu konuda bana yardimci olursaniz cok sevinirim

Sn. Bariş, bağ ve üzüm yetiştiriciliği sayfalarında daha faydalı bilgiler bulabilirsiniz :)

Form kuralları sayfalarını okuduğunuzda hangi bilgiye nasıl ulaşabileceğinizi bulacaksınız.

Üzümle ilğili olarak, Manisa bağcılık enstitüsüne ve Sun fidancılığa ulaşın derim :)

Samsunlu55 15-10-2009 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi barisgokce (Mesaj 511905)

Bulunduğunuz yerin ikliminden bahsederseniz yardım alabilirsiniz. Ama madem elma başlığına yazdınız aşağıdaki firmaya göz atabilirsiniz:

http://www.sammey.com.tr/index.php?o...tpage&Itemid=1

suarar 15-10-2009 22:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k0900 (Mesaj 511642)

Bu yıl aşı zamanı geçti inşallah gelecek yıl sizin için iki adet M9 Anaç üzerine amasya elması aşılayacağım. Size bir elma daha tavsiye edeyim. Pink Lady bu elma fidanını üretmek şu an patente tabi onun için Tükiye de üretilmiyor. Rengi ve gevrekliği ile amasya elmasını andırıyor ama kendine has çok süper bir aroması ve müthiş bir datı tadı var. Bu elmayı araştırmanızı tavsiye ediyorum.

suarar 15-10-2009 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ünsal Eren (Mesaj 511097)
Sayın Suarar, Amasya elmasının M9 anaç üzerine aşılanabilmesi çok iyi. Çok fazla sayıda olmamak üzere yetiştirmek istiyorum. Sizin araştırmalarınız sonucunda eğer yıl seçecek olursa kazanç getirmeyeceği açıktır.
Ağaç seçimi ile ilgili önerilerinize ve yardımınıza çok teşekkür ederim. Benim bahçe tesisi ile ilgili olarak sormak istediğim bir konu daha var. Ağaçların dikim sırasının mutlaka Kuzey - Güney doğrultusunda olması gerektiğinden bahsediliyor. Bu açının biraz sapması halinde Kuzey Batı - Güney Doğu'ya kayması halinde sorun olurmu? Çünkü ağaçların tam Kuzey - Güney doğrultusunda sıralanması halinde sıralar köşegenlere gelecek.

Sayın Eren Bahçe yönü olarak bence hakim rüzgarlar yönüdür. Örnek verirsem. Konya da hakim rüzgarlar poyraz ve Lodos dur. Konya da bahçe kuracak kişilerin Bahçe yönünü Kuzey-güney yön olarak yapması gerekir. Sizin yerinizde de Hangi rüzgarlar hakim ise ona göre yön seçmenizi tavsiye ederim. Sizleri kendi yaptığım siteme bekliyorum. Buradan istediğinizi sorabilirsiniz. http://bodurfidani.net/fidan/default.asp

barisgokce 16-10-2009 08:27

oncellikle ilginize cok tesekkur ederim yazmayi unutmusum elma bagi kurmak istiyorum

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025