agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Yumuşak Çekirdekli Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni38Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-10-2009, 23:29   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-10-2009
Amasya cinsi elma ağacı tam veya yarı bodur anaç üzerine aşılanabiliyormu?

Ünsal Eren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2009, 19:32   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ünsal Eren Mesajı Göster
Amasya cinsi elma ağacı tam veya yarı bodur anaç üzerine aşılanabiliyormu?
Öncelik ile kendi mi tanıtayım M9 Klon anaç üretimi yapıyoruz. Amasya elması M9 anaç a aşılanabilir. Ancak Amasya elması periyodik bir cins tir. Eğer ki M9 veya MM106 anaç a aşılı bir amasya elması normal çöğür anaç da olduğu gibi yıl seçerse yani bir yıl meyva verir, bir yıl meyva vermezse bu elmalar size çok pahılaya mal olabilir. Ben bu konuyu araştırmak için bu yıl amasya elması aşıladım.

suarar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2009, 23:22   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-10-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suarar Mesajı Göster
Öncelik ile kendi mi tanıtayım M9 Klon anaç üretimi yapıyoruz. Amasya elması M9 anaç a aşılanabilir. Ancak Amasya elması periyodik bir cins tir. Eğer ki M9 veya MM106 anaç a aşılı bir amasya elması normal çöğür anaç da olduğu gibi yıl seçerse yani bir yıl meyva verir, bir yıl meyva vermezse bu elmalar size çok pahılaya mal olabilir. Ben bu konuyu araştırmak için bu yıl amasya elması aşıladım.
Sayın Suarar, Amasya elmasının M9 anaç üzerine aşılanabilmesi çok iyi. Çok fazla sayıda olmamak üzere yetiştirmek istiyorum. Sizin araştırmalarınız sonucunda eğer yıl seçecek olursa kazanç getirmeyeceği açıktır.
Ağaç seçimi ile ilgili önerilerinize ve yardımınıza çok teşekkür ederim. Benim bahçe tesisi ile ilgili olarak sormak istediğim bir konu daha var. Ağaçların dikim sırasının mutlaka Kuzey - Güney doğrultusunda olması gerektiğinden bahsediliyor. Bu açının biraz sapması halinde Kuzey Batı - Güney Doğu'ya kayması halinde sorun olurmu? Çünkü ağaçların tam Kuzey - Güney doğrultusunda sıralanması halinde sıralar köşegenlere gelecek.

Ünsal Eren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2009, 22:50   #4
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ünsal Eren Mesajı Göster
Sayın Suarar, Amasya elmasının M9 anaç üzerine aşılanabilmesi çok iyi. Çok fazla sayıda olmamak üzere yetiştirmek istiyorum. Sizin araştırmalarınız sonucunda eğer yıl seçecek olursa kazanç getirmeyeceği açıktır.
Ağaç seçimi ile ilgili önerilerinize ve yardımınıza çok teşekkür ederim. Benim bahçe tesisi ile ilgili olarak sormak istediğim bir konu daha var. Ağaçların dikim sırasının mutlaka Kuzey - Güney doğrultusunda olması gerektiğinden bahsediliyor. Bu açının biraz sapması halinde Kuzey Batı - Güney Doğu'ya kayması halinde sorun olurmu? Çünkü ağaçların tam Kuzey - Güney doğrultusunda sıralanması halinde sıralar köşegenlere gelecek.
Sayın Eren Bahçe yönü olarak bence hakim rüzgarlar yönüdür. Örnek verirsem. Konya da hakim rüzgarlar poyraz ve Lodos dur. Konya da bahçe kuracak kişilerin Bahçe yönünü Kuzey-güney yön olarak yapması gerekir. Sizin yerinizde de Hangi rüzgarlar hakim ise ona göre yön seçmenizi tavsiye ederim. Sizleri kendi yaptığım siteme bekliyorum. Buradan istediğinizi sorabilirsiniz. http://bodurfidani.net/fidan/default.asp

Düzenleyen suarar : 07-10-2014 saat 21:28
Eski 14-10-2009, 12:30   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2007
Galeri: 266
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suarar Mesajı Göster
Amasya elması M9 anaç a aşılanabilir...

Ben bu konuyu araştırmak için bu yıl amasya elması aşıladım.
Sn. suarar, eğer bu fidanlardan satmayı düşünürseniz, bir adette olsa almak isterim.

Dilerim başarılı olur, Anadolu orjinli bu elmanın yayılmasını, dahada tanınmasını sağlarsınız.

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2009, 15:51   #6
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k0900 Mesajı Göster
Sn. suarar, eğer bu fidanlardan satmayı düşünürseniz, bir adette olsa almak isterim.

Dilerim başarılı olur, Anadolu orjinli bu elmanın yayılmasını, dahada tanınmasını sağlarsınız.

İnşallah başarılı oluruz şu an ki amasya aşılarımız deneme amaçlı. Çok az sayıda olduğu için satmayı düşünmüyoruz. Size isterseniz gelecek yıl bir iki adet aşılayıp gönderebiliriz. İsterseniz bu yıl M9 klon anaç gönderip siz de aşı yaptırabilirisiniz.

Etiketler
çiçek, elma, mevsim, sert çekirdekli meyve

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025