View Single Post
Eski 15-10-2009, 22:50   #299
suarar
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-10-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ünsal Eren Mesajı Göster
Sayın Suarar, Amasya elmasının M9 anaç üzerine aşılanabilmesi çok iyi. Çok fazla sayıda olmamak üzere yetiştirmek istiyorum. Sizin araştırmalarınız sonucunda eğer yıl seçecek olursa kazanç getirmeyeceği açıktır.
Ağaç seçimi ile ilgili önerilerinize ve yardımınıza çok teşekkür ederim. Benim bahçe tesisi ile ilgili olarak sormak istediğim bir konu daha var. Ağaçların dikim sırasının mutlaka Kuzey - Güney doğrultusunda olması gerektiğinden bahsediliyor. Bu açının biraz sapması halinde Kuzey Batı - Güney Doğu'ya kayması halinde sorun olurmu? Çünkü ağaçların tam Kuzey - Güney doğrultusunda sıralanması halinde sıralar köşegenlere gelecek.
Sayın Eren Bahçe yönü olarak bence hakim rüzgarlar yönüdür. Örnek verirsem. Konya da hakim rüzgarlar poyraz ve Lodos dur. Konya da bahçe kuracak kişilerin Bahçe yönünü Kuzey-güney yön olarak yapması gerekir. Sizin yerinizde de Hangi rüzgarlar hakim ise ona göre yön seçmenizi tavsiye ederim. Sizleri kendi yaptığım siteme bekliyorum. Buradan istediğinizi sorabilirsiniz. http://bodurfidani.net/fidan/default.asp


Düzenleyen suarar : 07-10-2014 saat 21:28
suarar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön