29-08-2010, 14:29 | #91 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Bizim burdan yolunuz geçerse haber verin, şimdilik tadına bakacak kadar da olsa mevcut |
29-08-2010, 21:24 | #92 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Alıntı:
Düzenleyen Oğuzhan : 30-08-2010 saat 13:48 |
|
29-08-2010, 21:26 | #93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Benim naçi fidanıma sıvı gübre devrildi.Ağaç birden yandı ama dib kısımdan yeni filizler çıkıyor.Acaba çıkan naşi filizimidir.Yoksa aşı anacımı anlamadım. |
02-09-2010, 11:10 | #95 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2009
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 100
|
Nihayet Naşi armudunu Beylikdüzü Tansaş'ta buldum. Kilosu 4 lira.Sert,sulu,limoni ve çok hoş bir tadı var.Zannederim bu armut bu memlekette çok tutulur. |
02-09-2010, 13:02 | #96 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 94
|
Denizli' de kilosu 3 liradan pazarlardan bulabiliyoruz. Armut yemeyenleri bile armut hayranı yapıyor |
02-09-2010, 15:00 | #98 |
Ağaç Dostu
|
İlkbahar başında www.fidanistanbul.com ‘dan aldığım (20TL) NASHI - HOSUI ARMUDU’nu Nisan ayında İzmir’de bahçeye dikmiştim. Yazın gittiğimizde çok iyi bir gelişim gösterdiğini; taçlanmaya başladığını ve boy attığını gördüm. Meyvesini toplayacağımız günleri sabırsızlıkla bekliyorum. |
10-09-2010, 12:34 | #99 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-09-2010
Şehir: Usa
Mesajlar: 2
|
Naşi Armut'u
Naşi Armudunu Japonlar üretmiştir şuan Japonya'nın En pahalı Meyvesidir ve Japonya'nın Sayılı Kişileri Alır Bu meyveyi. Gerçekten Tadı Mekemmel Bir meyve dir. |
13-11-2010, 12:31 | #100 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 493
|
bu meyvenin çekirdegi çimlenmiyor yavf 5 gün oldu hala bi hareket yok. |
22-11-2010, 20:46 | #101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 176
|
Sn.Aral ayva anacına ve Sn.İlhan Okan ahlat anacına naşi aşılamıştınız son durum nedir?(Büyüme hızı,tat değişimi,verim vs. vs.)Teşekkürler, kolay gelsin. |
16-12-2010, 16:58 | #102 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3
|
Merhaba Ahlat anacına yaptığım aşı çok güzel oldu. Bu sene ilk meyvesini almayı umuyorum. Büyüme hızı çok fazla ve güçlü bir gövde yapısı oluştu. Diğerlerinden bu sene yaklaşık 100 kg kadar topladım. tadı çok güzel , çok sulu . aroması çok güzel. Bir kaç yere gösterdim. 2011 yılı için çıkacak meyvenin alıcısı şimdiden hazır. Kime verdiysem devamını istediler.Ağırlıkları 280 - 350 gr arasında oldu. Bir dahaya resimlerini koymaya çalışacağım. bahar da bambul böceğine karşı önlem alınması lazım. Ateş yanıklığına dayanıklı . Selamlar İlhan Okan |
24-02-2011, 14:47 | #103 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2009
Şehir: uşak
Mesajlar: 30
|
Arkadaşlar bundan bir hafta önce aşağıda linkini vereceğim adres ve kişiden Japon Armudu temin ettim. Fidanlar bizim armut fidanlarına benziyor ancak yukarıda başka bir üyenin verdiği resimde armut fidanı biraz daha kivi fidanı gibi zayıftı. Kafam karıştı. Sizce durum ne olabilir? ayrıca bu kişiden alışveriş edeniniz oldu mu? Fidanları güzel göndermiş ama insan acaba bize yanlış fidan mı gönderildi diye şüphe duydum. http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...35309726/detay |
25-02-2011, 09:43 | #104 |
Ağaç Dostu
|
İstanbul tarım fuar'ından aynı armut fidelerinden iki tane aldım Bursa kestel'den fuar'a katılmışlardı,tam hatırlayamıyorum japon eriği fidanıda almıştım,bu firma olabilir fidanlar gayet iyi ve sağlıklı bilginize hayırlı günler. |
02-03-2011, 21:22 | #105 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2010
Şehir: Bulgaristan/Istanbul
Mesajlar: 225
|
merhaba, taze meyvenin icinden cikan bir adet tohum cimlenmisti.hemen saksiya ektim,, buyumesini bekliyorum,, acaba tohumdan yetisen fidandan ayni kalitede meyve almak mumkun mu?bilen var mi? |
02-03-2011, 21:40 | #106 |
Ağaç Dostu
|
Asya Armutları (Nashi) Üretim ve Ticareti; Dünyada, Asya Armutları, Nashi, Japon Armutları, Çin Armutları, ve Elma Armudu gibi değişik isimler altında yetiştirilen bu armut türü Doğu Asya’da Çin, Japonya, Kore’de ayrıca Yeni Zelanda ve Şili’de önemli miktarlarda yetiştirilmekle birlikte son yıllarda Kaliforniya ve Avrupa da yetiştirilmeye başlanılmıştır. Ülkemizde yaklaşık 15 yıldır yetiştirilmekle birlikte üretimin 5.00-1.000 ton arasında olduğu tahmin edilmektedir. Asya Armutları gevrek, sulu ve tatlı ve kendine özgü aroması ile son yıllarda tüketicilerden talep görmeye başlamıştır. Üretimin yeterli olmaması nedeniyle ancak büyük marketlerde bulunabilen Asya Armutlarının üretiminin hızla artacağı. ülkemiz için ileride ihracat potansiyeli olan bir meyve türü olacağı ön görülmektedir. Anaç Kullanımı; Yurt dışında kullanılan anaçların başında Pyrus betulaefolia, Pyrus comminus (Avrupa armutları), armut tohum anaçları ve OH -F anaçlarıdır. Kaliforniya ve Japonya’da kuvvetli gelişen Betulaufolia anaçları tercih edilmekte olup bu anaçlar soğuğa ve ağır bünyeli topraklara da dayanıklıdır. Ayva kökenli anaçlar üzerimde aşı uyuşmazlığı görüldüğü için BA- 29 gibi yarı bodur anaçlar kullanılmamaktadır. Ancak ayva ile uyuşan bir armut anacı ara anaç olarak kullanılarak üzerine Asya Armutları aşılanabilir. İklim ve toprak istekleri; Asya Armutları Ülkemizde de yetiştirilen Avrupa grubu armutlar kadar soğuklara dayanmamakla birlikte şeftali yetiştirilen yerlerde yetiştirilebilir. Ülkemizde, Güney ve Doğu Marmara, Ege, Akdeniz, Güney Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgelerinde yetiştirilmesi mümkün olup, İç Anadolu bölgesinin mikro klima özelliği gösteren yerlerinde yetiştirilebilir. Asya armutları çok seçici olmamakla birlikte çok ağır bünyeli killi topraklar dışındaki yerlerde yetişir. Bahçe Tesisi, budama ve terbiye yöntemleri; Asya armutları yarı bodur. OH F-333 klon anacı üzerinde sıra üzeri 3m sıralar arası 5m. **** 4x 2,5m aralık ve mesafelerinde dikilebilir. Kuvvetli gelişen Pyrus betulaefolia anacı üzerinde 5x5m dikim mesafelerini uygulamakta fayda vardır. Asya armutları kendine kısmen verimli olmakla birlikte aynı zamanda çiçek açan bir çeşidin bahçeye dikilmesinde yarar vardır. Goble **** modifiye lider terbiye sistemlerini uygulamak mümkün olup Kaliforniya’da genellikle goble sistemi uygulanmaktadır. Döllenme; Asya armutları kendine kısmen verimli olmakla birlikte dölleyici çeşitlerinde bahçeye dikilmesinde yarar vardır. Nijisseki (20. yüzyıl) ve Shinseiki çeşitleri kendine verimli oldukları için bu çeşitlerle dölleyici kullanmadan bahçe tesis edilebilir. Bahçede çiçeklenme süresince 10 dekarda 3-4 arı kovan arı bulunmalıdır. Erkenci çeşitlerden Ya Li, Tsu Li ve Seuri çeşitleri aynı zamanda çiçek açtıkları için birbirlerine tozlayıcı olarak kullanılır. Aynı zamanda çiçek açan çeşitlerden birkaçı dışındaki çeşitlerin çoğu birbirlerini tozlar. Asya armutları Avrupa grubu Armutlara göre birkaç gün erken çiçeklenmekle birlikte Nijitseiki, Okusankichi çeşitleri Wiliams çeşidi ile aynı periyotta çiçeklenir ve karşılıklı olarak birbirlerini döllerler. Hosui, Kosui ve Atogo çeşitleri birbirlerini karşılıklı olarak tozlamaktadır. Seyreltme; Arzulanan meyve iriliğinin elde edilebilmesi için mutlaka meyve seyretmesi yapılmalıdır. Avrupa Grubu armutlara göre daha fazla seyretme gerekmektedir. Kimyasallarla düzenli bir seyretme yapılamadığı için zorunlu olarak elle seyretme yapılmalıdır. Önemli çeşitler; Doğu Asya ve Kaliforniya da yaygın olarak yetiştirilen 25 civarında çeşit bulunmakla birlikte en çok yetiştirilen çeşitler 3 ayrı grupta toplanmaktadır. Bunlar 1- Yuvarlak, çiçek çukuru ve sap çukurundan basık şekilli, dış kabuğu yeşil- sarımtırak renkli olanlar, 2- Yuvarlak, basık şekilli, ancak dış kabuğu bronz renkli, **** bronz benekli olan grup.3- Klasik (Avrupa grubu) armut şekilli, (koni şeklinde) olanlar. Erkenciden geççi çeşide doğru önemli Asya armut eşitleri; Ichiban Nashi, Shinsui, Kosui, Shinseki, Shinseiki, Hosui, Atago Kikusui, Yoinashi, 20.yüzyıl (Nijisweki), Chojuro, Shinko, Nitaka, Yali, Tsu li, Dasui Li, Shin Li, Okusankichi çeşitleridir. Hastalık ve zararlılar; Shinko çeşidi dışındaki Asya armutları ateş yanıklığı hatalığına hassastır. Özellilikle ilkbahar mevsimi serin geçen yerlerde hastalık etmenin gelişimi daha hızlı olmaktadır. Derin fidan dikimi ilerde ağaçlarda bakteriyel kansere neden olabilir. Hasat, Ambalajlama ve Depolama; Asya armutları çeşitlere göre Temmuz başından Eylül ayı sonlarına kadar olan dönemde hasat edilirler. Kuru madde (toplam şeker) oran % 12,-13 arasında olduğunda hasat edilebilir. Benekli çeşitlerde ile için hasat olgunluk kriterinden en önemlisi yeşil beneklerin kahverengiye dönüştüğü dönemdir. Zemin rengi ise yeşilden sarımtırak yeşile döndüğü dönem hasat olum dönemidir. Hasatta meyvelerin zedelenmemesine özem gösterilmeli, meyvelerde parmak izi olaşmayacak şeklide hasat edilmelidir. Asya armutlarının 10-20 kg’lık. plastik ambalajlarda depolanması ve taşınması önerilmektedir Kaliforniya da Japonya’ya ihraç edilen Asya armutları 20 kg.’lik ambalajlarda ihraç edilmektedir. Asya armutları çeşitlere göre değişmekle birlikte 0ºC 2-4 ay süre ile muhafaza edilebilir. Bu süreden sonra bazı çeşitlerde iç kararması görülebilir. Dr. Yaşar ERBİL yasarerbil@hotmail.com |
01-05-2011, 19:56 | #108 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Bu böcek bakla zınnı. Çiçeğin dişi organlarını yiyiyor. Yakalayıp öldürmelisiniz. Geçen sene bir kaç tane görmüştüm. Bu yıl henüz görünmedi, nashi çiçekleri de neredeyse meyveye dönecekler. |
27-05-2011, 15:35 | #112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2009
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 100
|
Bunlarda benim cevizlerin arasına diktiğim 2 adet 2. yaza girmek üzere olan naşilerim. Boylarına bakmadan çok yoğun meyve tutmuşlar. Bir kısmını seyrelttim. |
24-06-2011, 21:58 | #113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 212
|
Arkadaşlar Ankara'da olur mu bu armut? |
20-08-2011, 12:44 | #115 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-08-2008
Şehir: Kdz. Eregli
Mesajlar: 46
|
bu da benim naşi armutu |
01-09-2011, 13:19 | #116 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2011
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 4
|
naşigercekten mükemmel bir meyve |
01-09-2011, 13:24 | #117 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2011
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 4
|
arkadaşlar ben 3 yıl önce irgelerden 300 adet fidan ile atego bahcesi kurdum burdur teffenni de bu yıl 4 er adet meyva verdilerama meyvaların bazılarında 31 agustos itibari ile catlamalar meydana geldi sebebi ne oılala bilir acaba bilgisi olan aydınlata bilirmi teşekkürler |
04-09-2011, 18:17 | #118 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2011
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 4
|
naşi
]naşinin en kötü dez avantajı bu bence meyve catlaması .cözümü bulamasasak cok kötü bence 3000metre kare bahce yapmıştım sökerim napayım |
08-09-2011, 20:28 | #119 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-09-2011
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 1
|
bendede oldu acil çözüm bekliyoruz.çigden **** akar ilacı kullandım yükseklik 1400 mt bor ve çinko kullanmadım ondanda olabilirmi |
13-10-2011, 07:56 | #120 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 12
|
Armut çatlakları
Değerli arkadaşım, Benim aklıma gelen, gece ve gündüz sıcaklık farkından olabilir diyorum. Çünkü 1400 m. rakımda gündüzleri sıcak gece ise çok soğuk olur. |
|
|